Ronaldo ušao i "pojeo karamelu", Junajted pokorio "Gudison"!

Autor: Mladen Heleta
nedelja 09.10.2022.
21:53
Izvor: Sportske.net

Portugalac postigao 700. gol u klupskoj karijeri.

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Mančester junajted možda ne može sa Sitijem, ali može sa ostalima u Engleskoj. To je tim Erika ten Haga pokazao i večeras, pošto je u sklopu devetog kola Premijer lige savladao Everton na "Gudisonu" rezultatom 2:1.

Junajted je sada peti na tabeli sa 15 bodova, uz meč manje u odnosu na većinu ekipa. Everton je na 12. mestu sa 10 bodova.

Sve vredno pomena u ovom susretu desilo se u prvom poluvremenu.

Everton je imao početak kao iz bajke. Kazemiro je u petom minutu bio neoprezan, izgubio je loptu na sredini terena od Onane i otvorio polukontru "karamelama". Onana je proigrao Greja, ovaj je povukao ka šesnaestercu, Martinez mu je izbio loptu, ali je ona došla pravo na nogu Ivobija, koji fantastično gađao sa 20-ak metara i efektno savladao De Heu.

Nije se dugo čekalo na odgovor favorizovanih gostiju. Igrao se 15. minut kada je Gana Gej, poput Kazemira, katastrofalno pogrešio na sredini terena, a ozbiljne ekipe takve kikseve odmah kažnjavaju. Loptu je uzeo Bruno Fernandeš, odigrao za Marsijala, a ovaj je poslao teledirigovani pas u prazan prostor za Antonija. Skupo plaćeni Brazilac je sjajno završio ovu akciju, otvorio je levo stopalo u punom trku i "ćušnuo" loptu u mrežu pored istrčalog Pikforda.

Asistent Marsijal se povredio u 29. minutu, Teh Hag je na teren umesto njega poslao Kristijana Ronalda, a Portugalcu je trebalo 15 minuta da ispiše nove stranice fudbalske istorije.

On je u 44. minutu iskoristio idealan pas Kazemira, nakon što je oduzeo loptu Ivobiju, i postigao 700. gol u klupskoj karijeri, za 1:2. Ujedno je dao svoj prvi gol na "Gudisonu" u Premijer ligi, kao i prvi gol u tekućem šampionatu.

U nastavku smo gledali dinamičan duel. Everton se otvorio, pokušavao da dođe do izjednačenja, ali nije uspeo. Najbliži je bio Garner u 92. minutu. Silovito je tukao, a De Hea bravurozno intervenisao.

Junajted je pretio iz tranzicije preko Ronalda i Rašforda, a mladom Englezu je u 82. minutu VAR poništio pogodak zbog igranja rukom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke