Rabio izazvao haos i podelu u Francuskoj - Ovo je ravno prelasku između Partizana i Zvezde

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 16.09.2024.
08:45
Izvor: Sportske.net

Francuz stiže na "Velodrom".

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Francuski vezista Adrijen Rabio postaće novi fudbaler Olimpik Marseja nakon što obavi lekarske preglede.

Marsej je juče dogovorio dvogodišnju saradnju sa doskorašnjim veznim fudbalerom Juventusa koji je imao nekolicinu ponuda ovog leta, ali je strpljivo čekao najprimamljiviju. Nije želeo u Tursku, a ni u Saudijsku Arabiju, pa je kao slobodan igrač pronašao tim dve nedelje pošto se prelazni rok završio.

Međutim, kako Marsej ne igra Evropu, neće biti problema oko njegove registracije, ali sam transfer je izazvao dosta kontroverzi. Posebno kada se zna da se navijači Marseja i Pari Sen Žermena za koji je Rabio u prošlosti nastupao mrze do koske.

Iako je reč o fenomenalnom fudbaleru, ostaje upitno da li će biti prihvaćen od strane ultrasa Marseja. Doduše, izvesno je da je uprava kluba morala da razgovara s njima povodom njegovog potpisa, ali definitivno je da ima podela.

"Nemoguće je da obučem taj dres. Pričao sam o tome sa porodicom i prijateljima, mislili su da se šalim kada sam rekao da je poziv došao", izjavio je Adrijen Rabio kada je tokom 2016. pričao o želji Olimpika da ga tri godine ranije angažuje na pozajmicu.

Danas? Danas je njegova percepcija znatno drugačija. Danas je za njega Olimpik Marsej, što nije pogrešno izreći - najveći klub u Francuskoj. Ali, kontroverzno je kada dolazi od strane čoveka koji je verovao u drugačije pre desetak godina.

"Srećan sam što dolazim. Želim da moj izbor bude poštovan. Dolazim u najveći klub u Francuskoj", napisao je Rabio na društvenim mrežama.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke