Rađa li se novi Lester? Union srušio Dortmund i ostao lider Bundeslige!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 16.10.2022.
19:22
Izvor: Sportske.net

Nastavlja se sjajna sezona za klub iz prestonice.

EPA-EFE/FILIP SINGER
EPA-EFE/FILIP SINGER

Povezane vesti

Fudbaleri Union Berlina savladali su Borusiju iz Dortmunda sa 2:0 u jednom od derbija 10. kola nemačke Bundeslige i tako ostali na vrhu prvenstvene tabele.

Ekipa iz Berlina sakupila je 23 boda u prvih 10 kola, i ovom pobedom najavila velike, a što da ne i najviše, domete u ovoj sezoni.

Domaći su pitanje pobednika rešili posle samo 21 minuta, a uloga glavnog junaka pripala je nemačkog vezisti Janiku Habereru koji je letos stigao iz Frajburga.

Union je poveo u osmom minutu Janik Haberer iskoristio je veliku grešku golmana Dortmunda Gregora Kobela i postigao vodeći pogodak za ekipu trenera Ursa Fišera.

Ponovo je Haberer bio u centru pažnje 13 minuta kasnije. Odlično se u šesnaestercu gostiju zagradio američki napadač Džordan Siebašu, odigrao povratnu loptu do Haberera, a ovaj fantastičnim udarcem sa distance razgalio navijače u Berlinu.

Imao je Dortmund mnogo veći posed lopte u nastavku, preko 70 odsto, ali ne i velike prilike da ugrozi gol domaćina. Tako su "milioneri" nakon ove utakmice tek osmi u ligi sa 16 bodova.

Srbin Miloš Pantović ušao je sa klupe i odigrao dva minuta za pobedničku ekipu.

Mnoge je ovakva igra Uniona podsetila na čuvenu generaciju Lestera koja je pod vođstvom Kladija Ranijerija senzacionalno osvojila trofej Premijer lige u sezoni 2015/16.

Prošla su samo 10 kola u Nemačkoj, ali Union deluje kao tim koji bi mogao do čuda ove sezone, naravno o tome se, pre svega, pita veliki Bajern Minhen.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke