Rađa se nova reprezentacija - Biće to "ledeno" gostovanje!

Autor: Lazar Nikolić
subota 04.06.2022.
14:35
Izvor: Sportske.net

Neće biti baš biti svetska velesila.

Epa/Nick Soland
Epa/Nick Soland

Povezane vesti

Uskoro bi na svetskoj fudbalskoj mapi mogla da se ucrta nova reprezentacija. Svi ste čuli za ostrvo Grenland, ali sigurno ne i za bilo kog grendlandskog fubalera, to bi uskoro moglo da se promeni.

Grenland se nalazi pod Danskom vlašću, ali za razliku od Farskih Ostrva, kojima takođe upravljaju Danci, Grenland nema svoju fudbalsku reprezentaciju i ne može na Svetsko prvenstvo.

Prema pisanju skandinavskih medija Fudbalski savez Grenlanda poslao je zahtev FIFI da se njihovoj reprezentaciji odobri učešće u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026. godine. Grenland ne želi da se takmiči u kvalifikacijama UEFA-e, već u severnoameričim kvalifikacijama za Mundijal, iako administrativno pripada Evropi.

Ono što predstavlja problem za Grenland jeste izuzetna hladnoća na ostrvu i nedostatak adekvatnog stadiona za održavanje međunarodnih utakmica. Rešenje je da svoje domaće utakmice igraju van teritorije ostvra, u Kanadi, SAD-u, možda i na Islandu.

Možda će Grenland biti najslabija reprezentacija na svetu, bez domaćeg terena, ali nema leopšeg osećaja nego li nositi dres sa državnim grbom, a možda nas sve iznenade pa se nađu na Svetskom prvenstvu već 2026. 

Ko zna?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke