Radio na građevini, a sad dobio poziv za reprezentaciju Hrvatske

Autor: Nemanja Veljković
utorak 20.09.2022.
21:30
Izvor: Sportske.net

Neverovatna životna priča.

hns-cff.hr
hns-cff.hr

Povezane vesti

Za samo nekoliko godina prošao je put od radnika na građevini, igranja u nemačkim B timovima do dresa Borusije iz Dortmunda i poziva u reprezentaciju Hrvatske, a da pritom još nije ni zaigrao u Bundesligi!

Takva je priča talentovanog mladog fudbalera Marka Pašalića koji od prošlog leta nastupa za drugim tim ''milionera'', da bi sada dobio poziv koji nije mogao da odbije. 

Iako je ovaj dvadesetdvogodišnji fudbaler imao pravo nastupa za Nemačku, odlučio je da prihvati poziv selektora mlade reprezentacije Hrvatske do 21 godine i obuče ''kockasti'' dres.

''Šta donosim Hrvatskoj? Pre svega jako sam srećan i ponosan šta ću igrati za Hrvatsku. Bio sam na stadionu kao navijač u Sent Etjenu 2016. i 2018. Velika ponos i čast. Najviše mogu doprineti u ofanzivi, driblam, postižem golove, ali i defanzivno mogu sve što treba'', kazao je Pašalić za hrvatske medije.

Pre fudbalske karijere u potrazi za boljim životom otišao je u inostranstvo da zaradi novac.

''Da, radio sam kod brata u firmi dve godine jer u školi baš nije išlo. Radio sam na građevini. Nosio beton, smeće, krečio...''

Pre poziva u hrvatsku reprezentaciju priznao je da ga je i Nemačka zvala.

''Ovaj put ne, ali pre par godina jeste. Ali nije bilo šanse, odmah sam odlučio da ću igrati za Hrvatsku jer srce mi kuca hrvatski.'', kazao je Pašalić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke