Radno na "Stamford Bridžu", Čelsi završava veliki posao

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 12.05.2021.
12:30
Izvor: Sportske.net

Brazilac i u 38. godini na terenu.

Beta/AP Photo/Ian Walton, Pool
Beta/AP Photo/Ian Walton, Pool

Povezane vesti

Prekaljeni brazilski defanzivni fudbaler Tijago Silva izvesno će ostati u Čelsiju i naredne sezone, pošto će londonski klub aktivirati klauzulu o produženju ugovora na još godinu dana, prenosi Fabricio Romano.

Silva je krajem prošlog leta stigao na "Stamford Bridž" nakon što mu je istekao ugovor sa Pariz Sen Žermenom, čiji je bio višegodišnji kapiten.

Ispostavilo se da je Brazilac, uprkos tome što je bliži petoj nego četvrtoj deceniji, ali i povremenim kiksevima, pravo rešenje, te će zbog toga dobiti i novi ugovor.

Ove sezone je sakupio 29 utakmica u svim takmičenjima postigavši dva gola, a na putu je da da krajem maja dođe do trofeja Lige šampiona, koji mu je letos sa PSŽ-om u Lisabonu izmakao.

Nakon dogovora sa Silvom, prema istom izvoru, Čelsi će se okrenuti produženju ugovora sa francusko-italijanskim tandemom u veznom redu Kante-Žoržinjo.

Obojica igraju izvanredno ove polusezone kod Tomasa Tuhela, a uprkos tome što im ugovor ističe tek na leto 2023. godine, Čelsi želi da ih blindira.

Ostaje da se vidi šta će biti sa igračima koji će od naredne sezone ući u poslednju godinu ugovora, a takvih je najviše u odbrani - Andreas Kristensen, Antonio Ridiger, Emerson, te kapiten Cezar Aspilikueta, koji je ubedljivo najduže u klubu.

Još je nejasno šta će biti sa prekaljenim francuskim napadačem Olivijeom Žiruom, koji će od posle 30. juna postati slobodan igrač.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke