Radulović: "Ovaj bod ima važnost, pokazaće se to u septembru"

Autor: Mladen Heleta
subota 17.06.2023.
23:00
Izvor: Sportske.net

Crna Gora zaostaje za Srbijom i Mađarskom.

FSCG
FSCG

Povezane vesti

Crnogorski fudbaleri su nakon duela sa Srbijom pružili žestok otpor još jednom favoritu, a sada su i rezultatski prošli bolje.

Odigrali su danas bez golova sa Mađarskom u Podgorici, pa nakon tri kola u kvalifikacionoj grupi G za odlazak na šampionat Evrope imaju četiri boda. Srbija ima šest bodova iz dva meča, a Mađarska četiri boda iz dva meča. Na EURO će dve najbolje ekipe u grupi.

Deluje da će Crna Gora teško na gostovanjima nadoknaditi propušteno na domaćem terenu, ali tako ne misli selektor Miodrag Radulović, koji smatra da je njegova ekipa nadigrala Mađarsku.

"Odigrali smo još jednu dobru utakmicu, taktički perfektnu u prvih 40 minuta, sa pravim tempom, šansama... Tako smo se i pripremali, ali opet nismo dali gol, nismo imali ni sreće. Drugi put to nismo uspeli protiv favorita, ali čestitam ekipi na partiji. Možemo da žalimo što nismo osvojili tri boda, ali bolje i ovako nego da ostanemo bez ijednog kao protiv Srbije", rekao je Radulović.

Drugo poluvreme je bila druga priča, Crna Gora je bila daleko od ritma iz prvih 45 minuta.

"Junski je termin i falilo nam je svežine, jer veliki broj igrača je odavno završio klupsku sezonu. Dali smo sve, u odnosu na meč sa Srbijom smo bili zreliji i mudriji, pokazali smo pravi karater i nismo dozvolili da nam padne koncentracija. Ovo je bod koji sigurno ima važnost, pokazaće se to u septembarskim duelima kada je bitno da savladamo Litvaniju i Bugarsku", dodao je Radulović.

Mađari su na kraju zadovoljniji bodom.

"Nismo im dozvolili da igraju svoju igru, osujetili smo njihova najjača oružja i time sam veoma zadovoljan. Definitivno naš rival nema za čime da žali posle ove utakmice, što nije slučaj sa nama", istakao je Radulović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke