Radulović: "Srbija jača individualno, a Mađarska kolektivno"

Autor: Mladen Heleta
petak 16.06.2023.
23:30
Izvor: Sportske.net

Crna Gora sutra od 18 sati dočekuje Mađarsku.

FSCG
FSCG

Povezane vesti

Fudbaleri Srbije večeras se u Beču pobedili sa Jordan u prijteljskoj utakmici, a u junu će igrati samo jedan takmičarski meč i to u utorak protiv Bugarske u Razgradu. Pre toga nas čekaju dve utakmice u sklopu trećeg kola grupe G kvalifikacija za EURO u Nemačkoj, u kojem će "orlovi" biti slobodni.

Crna Gora sutra dočekuje Mađarsku u Podgorici, a Litvanija će biti domaćin Bugarskoj u Kaunasu. Srbija posle martovskih mečeva vodi na tabeli grupe G sa maksimalnih šest bodova. Mađarska ima tri boda iz jedne utakmice, a Crna Gora tri boda iz dve utakmice. Litvanija i Bugarska su bez bodova.

Dakle, sam pogled na tabelu govori da će duel između Crne Gore i Mađarske biti jedan od ključnih u ovom ciklusu. Crnogorci će biti značajno oslabljeni neigranjem povređenog Adama Marušića, ali nemaju druge nego da probaju da napadnu sva tri boda. Mađari su tim u usponu, bili su odlični na prošlom Evropskom prvenstvu i ukoliko se iz Podgorice vrate neporaženi, imaće otvoren put da zajedno sa Srbijom odu na EURO.

Selektor Crve Gore Miodrag Radulović rekao je danas da dobro poznaje  selekciju Mađarske i da su je dobro skenirali.

"Igramo protiv još jednog favorita grupe. Svakako želimo da prikažemo više i rezultatski bolje prođemo nego u prošlom meču. Očekujem da ponovimo želju, volju i pristup iz prošlog meča. Da nadogradimo našu igru, dodamo kvalitet više i dođemo do pozitivnog rezultata", rekao je Radulović na konferenciji za novinare.

On je naglasio da njegovi izabranici u odlučujućim trenucima moraju biti hrabriji, odlučniji i konretniji, u odbranu i napadu.

"Teško je kada izgubite utakmnicu na bizaran način, kao što smo mi izgubili od Srbije. U meču kojoj ste 80 odsto bili bolji, kada vam protivnik postigne gol iz prvog šuta na gol, a ekipa koja je igrala Svetsko prvenstvo izvede samo jedan korner, u 68. minutu", kazao je Radulović.

On očekuje da je crnogorska selekcija izvukla pouku iz tog poraza.

"Verujem u individualni i kolektivni kvalitet i da ćemo uz navijače imati vetar u leđa za pozitivan rezultat", rekao je Radulović.

Upoređujući Srbiju i Mađarsku, kazao je da selekcija Dragana Stojkovića ima bolji individualni kvalitet, a da Mađari bolje kolektivnio deluju.

"Impresivni su im bili nastupi u Ligi nacija protiv Nemačke, Engleske i Italije, ali to je nama motiv više da potvrdimo da imamo kvalitet i timski duh. Želimo da otklonimo neke greške, određene nijanse u igri, kako bi došli do dobrog rezultata. Kvalitet im je u tranziciji nakon osvojene lopte. Tu su najopasniji. Imamo potencijal u veznom redu i napadačkom delu, nadam se da ćemo to i dokazati", završio je Radulović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke