Rafa Leao, Skudeto je blizu!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 01.05.2022.
16:55
Izvor: Sportske.net

Portugalac uspeo da donese pobedu Milanu u veoma bitnom duelu protiv Fiorentine.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Još tri kola do kraja, Milanu je potrebno da osvoji još sedam bodova za titulu u Seriji A. 

Danas je ekipa Milana savladala Fiorentinu na svom terenu rezultatom 1:0 golom u finišu utakmice, strelac jedinog gola bio je Rafael Leao koji je iskoristio svoju šansu nakon greške odbrane gostiju. 

Do tada Milan nije bio ubedljiv, bez mnogo šansi protiv veoma disciplinovane ekipe Fiorentine, ali je kazna za goste bila neopreznost u finišu utakmice. 

Fiorentina je imala čak i 55% poseda lopte u prvom poluvremenu, u drugom je ušao Ibrahimović umesto Žirua i nije se mnogo toga promenilo. Ipak, erupcija oduševljenja na San Siru u 81. minutu utakmice kada je Rafael Leao iskoristio svoju šansu.

Sada Milan ima pet bodova više i utakmicu više od Intera. 

U drugom duelu istog termina ekipa Torina je stigla do pobede nad Empolijem rezultatom 1:3. 

Posle prvih 45 minuta bilo je 0:0, u nastavku su domaći poveli preko Zurkovskog, ali su ubrzo u 59. minutu ostali sa igračem manje zbog nedozvoljenog starta Verea. 

Beloti iz penala nakon igranja rukom Stojanovića donosi Torinu izjednačenje, a nakon novog kaznenog udarca u 87. minutu doneo je praktično tri boda svom timu. 

Konačnih 1:3 postavio je svojim trećim golom Andrea Beloti u nadoknadi vremena kada je njegov tim već imao dva igrača više zbog isključenja Petra Stojanovića. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke