Rafinja golčinom rešio Real u Las Vegasu, i dalje mislite da postoji prijateljski "El klasiko"?!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 24.07.2022.
07:25
Izvor: Sportske.net

Katalonci bolji u prijateljskom "El klasiku".

Twitter/FC Barcelona
Twitter/FC Barcelona

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone pobedili su Real Madrid rezultatom 1:0 u prijateljskom susretu u Las Vegasu.

Igrač utakmice bio je strelac gola Rafinja, koji je u 27. minutu spektakularnim pogotkom rešio pitanje pobednika. 

Ćavi Ernandes je izveo veoma jak sastav, predvođen debitantom Robertom Levandovskim, Karlo Anćeloti je na klupi ostavio trio Kasemiro, Kros, Modrić, što se osetilo u prvom poluvremenu. 

Barsa je dominirala od samog početka, upravo je Levandovski imao prvi udarac ka golu, ali je na mestu bio Kurtoa. Real je bio najbliži golu u 17. minutu kada je Valverde presekao lošu izbijenu Albe i sa blizu 30 metara pogodio stativu.

Barsa je ponovo preuzela inicijativu, a u 27. minutu odličnim presingom naterala Real na grešku, Militao je dao poprečan pas koji je presekao Rafinja i potom sa 20 metara pogodio same rašlje za 1:0.


Rafinja je bio izuzetno opasan po gol Reala, stvorio je najbolju šansu Levandovskom, nekoliko minuta kasnije, Poljaku siguran gol izblokirao Alaba. 

Tragičar prvog dela igre ipak je bio Ansu Fati, koji je dobio kao na tacni loptu od Pedrija, i umesto da proigra usamljenog Levandovskog i spoji ga sa praznim golom, šutirao je pored stative sa nekih sedam metara. 

U drugom poluvremenu, Karlo Anćeloti je uspostavio kontrolu na sredini terena uvođenjem Modrića, Krosa, Kasemira i Asensija. Upravo je Asensio imao i najbolju i praktično jedinu pravu šansu za Real. Na startu  drugog dela, posle lepe akcije, Vaskez je vratio povratnu za Asensija koji je sa nekoliko metara šutirao pored stative.

Usledio je period sa dosta promena, gde je Barsa izgubila više, jer su do 60. minuta izašli i fenomenalni Arauho, koji je opet igrao desnog beka i fantastično sačuvao Vinisijusa, ali i u napadu mučio Ridigera, koji je igrao levog beka, a Alaba je bio štoper. Pogledajte jedan zanimljiv duel Arauha i Ridigera koji je izazvao brojne reakcije na mrežama i varnice između navijača:


Uz Urugvajca u 60. i Levandvoskog u 46. minutu, izašli su i odlični Buskets, Pedri, Rafinja, Kristensen, Garsija, a ušli su Niko, Kesi, Dembele, Roberto, Depaj, De Jong i Pike. S druge strane, Real je izgubio svoju najveću opasnost izlaskom Vinisijusa pošto je Karim Benzema ostao na tribini, jer nije fizički spreman na startu priprema. 

U samom finišu, Tibo Kurtoa je sa tri fantastične intervencije sprečio ubedljiviji poraz Reala. Dembele je izašao sam na njega, ali je Belgijanac odlično odbranio, potom je i u 88. minutu opet zaustavio Francuza u sličnoj situaciji, a na odbijenu je naleteo Depaj i sporo reagovao pred praznim golom. Belgijanac je za kraj, u nadoknadi vremena zaustavio i odličan udarac Desta sa ivice šesnaesterca i to je bilo sve.

Real nije imao udarac u okvir gola, debitovali su Čuameni i Ridiger do 46. minuta, na drugoj strani Levandovski je takođe odigrao prvo poluvreme. Ako se po jutru dan poznaje, Kesi, Kristensen i posebno Rafinja će biti odlična pojačanja za Ćavijev tim. Realu je ovo tek prva utakmica na ovim pripremama i rano je donositi bilo kakve zaključke...

I za kraj, ako ste mislili da postoji prijateljski "El klasiko", pogledajte jednu situaciju u kojoj je došlo do ozbiljnog koškanja kada je Alba oborio Vinisijusa u finišu prvog dela igre. Zanimljivo, ponovo su u jednom trenutku u klinču bili Arauho i Ridiger... Jedva čekamo početak La Lige...


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke