Raja spasio Arsenal, prepričavaće se njegova odbrana! Grizman pokazao klasu!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 19.09.2024.
22:57
Izvor: Sportske.net

Spuštena zavesa na prvo kolo Lige šampiona.

EPA-EFE/MICHELE MARAVIGLIA
EPA-EFE/MICHELE MARAVIGLIA

Povezane vesti

Neizvesno je bilo u Bergamu. 

Arsenal je igrao pametno, nije mnogo napadao, Atalanta je tražila gol i na kraju su gosti pokazali da ove sezone imaju odbranu za čistu desetku. 

Na kraju - 0:0. 

Ekipa Mikela Artete je prva pripretila u 13. minutu kada je Bukajo Saka šutirao u donji levi ugao iz slobodnog udarca, ali je Karneseki dobro odbranio. 

Bez mnogo ozbiljnih prilika i na jednoj i na drugoj strani do poluvremena, a onda penal za Atalantu na samom startu drugog poluvremena. Parti je napravio faul, dokazano je bilo i posle VAR tehnologije, a Retegi je uzeo stvar u svoje ruke. 

Ipak, David Raja brani dva puta uzastopno, bio je briljantan i spasio je Arsenal. Skoro svi igrači Arsenala su potrčali ka Raji da ga zagrle. 

OVDE pogledajte tu situaciju. 

U meču Atletiko Madrida i Lajpciga pobeda domaćina i to golom u samom finišu - 2:1 (1:1). 

Gledali smo interesantnih prvih 45 minuta, domaćin dosta agresivniji i napadački orjentisan, ali nedovoljno za vođstvo. 

Lajpcig je poveo veoma rano, Benjamin Šeško je već u 4. minutu savladao Jana Oblaka. Vukao je kontru upravo Šeško, dodao do Opende čiji je udarac Oblak odbranio, ali je Slovenac natrčao na loptu i poslao je u mrežu.

U 28. minutu smo videli fantastičnu akciju Atletika. 

Tekla je po desnoj strani gde je bio Ljorente, uputio je sjajan centaršut, a Antoan Grizman se ne sme ostaviti sam, verovatno su ukapirali i fudbaleri Lajpciga, pošto je Francuz briljantnom "žabicom" poslao loptu u mrežu.

Do kraja utakmice Atletiko bolji rival, ali nedovoljno dobar da ugrozi gol Lajpciga koji se kvalitetno branio, mora se priznati i sve je to trajalo do nadoknade vremena. 

Tada je Atletiko stigao do pobede, veoma bitne pred nastavak sezone u Ligi šampiona. 

Čak šestorica igrača Atletika su se našla u kaznenom prostoru Lajpciga, na kraju centaršut Grizmana i gol Himeneza za 2:1!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke