Rajko je "zid"! Morata će sanjati njegove bravure, Atletiko pao na Balearima!

Autor: Milovan Longinov
sreda 09.11.2022.
23:25
Izvor: Sportske.net

Rajković igrač utakmice!

@RCD_Mallorca
@RCD_Mallorca

Povezane vesti

Fudbaleri Majorke pobedili su veliki Atletiko Madrid rezultatom 1:0 u 14. kolu La Lige.

Apsolutni heroj domaće ekipe i igrač utakmice bio je srpski golman Predrag Rajković koji je imao nekoliko odbrana, a posebno se istakao u finišu kada je u dva navrata zaustavio Alvara Moratu. Ali da krenemo redom...

Majorka nije mogla da zamisli lepši početak meča, pošto je u 16. minutu Murići iskoristio asistenciju Koste za 1:0.

Alvaro Morata je pet minuta kasnije zatresao mrežu Predraga Rajkovića, ali je taj pogodak poništen zbog ofsajda.

Novi problem za Atletiko bila je povreda desnog beka Moline, koga je zamenio Anhel Korea, što je značilo da će Atletiko biti još ofanzivniji.

Kako se Majorka odlično branila, Dijego Simeone je nastavio sa izmenama u drugom poluvremenu. Prvo su ušli Lemar i Koke u 59. minutu, potom i Regilon 10 minuta kasnije i Atletiko je krenuo u totalnu ofanzivu.

Čudesni Predrag Rajković je tada stupio na scenu i u 82. i 86. minutu je nestvarnim intervencijama sačuvao gol svog tima.

U 82. minutu Morata je gađao glavom, Rajković je ostao smiren i uspeo je da uhvati loptu na gol liniji, iako je bio u raskoraku. 

Četiri minuta kasnije usledila je jo bolja odbrana, Grizman je uputio oštar centaršut sa levog boka, a Morata sa peterca snažno šutirao, ali je Rajković refleksno odbranio na oduševljenje svojih saigrača i navijača. 

Atletiko je do kraja pokušavao da dođe do boda, Rajko je začarao mrežu, pa su Madriđani ostali na samo 24 boda i šestom mestu, a Majorka je 10. sa 19. 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke