Rangnik već na prvoj konferenciji razočarao "đavole"!

Autor: Sportske Net
petak 03.12.2021.
10:30
Izvor: Sportske.net

Ništa od pojačanja?!

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Ralf Rangnik danas je imao prvu konferenciju za novinare kao novi trener Mančester junajted. Ono što se mnogima verovatno neć dopasti jeste što nije optimističa po pitanju zimskog prelaznog roka. 

On se prvobitno dotakao samog prihvatanja poziva da sedne na klupu engleskog velikana. 

"Čelsi je me je kontaktirao u februaru prošle godine sa ponudom da radim četiri meeca bez ikakve mogućnosti produžetka saradnja. Mančester me je pozvao da budem tu šest i po meseci uz produžetak saradnje na dve godine u ulozi savetnika kluba. Da budem iskren, kadaje pozove klub kao što je Mančester junajted za ovakvu ulogu u timu, ne postoji mogućnost da odbiješ to", rekao je on.

Koji je glavni cilj?

"Glavni cilj za mene je samo da unesem više ravnoteže u tim. Juče smo primili dva gola i ako se pogleda ukupan broj primljenih golova, to je u proseku dva po utakmici. To je jednostavno previše. To nisu igre koje su vam potrebne svaki dan. U fudbalu je, za mene, to da minimiziram faktor slučajnosti", rekao je nemački stručnjak.

Može li Junajted u top 3? "Đavoli" su trenutno sedmi sa 21 bodom, dok je Čelsi prvi sa 33, Siti drugi sa 32, a bod manje ima Liverpul. 

"Radi se o pobeđivanju u utakmicama i, na kraju krajeva, ja sam veoma ambiciozan. Želimo da napravimo što uspešniju sezonu. Sada moramo biti realni. Razlika između nas i prva tri tima je velika. Ali videćemo".


O nastavku saradnje po isteku šest meseci...

"Ljudi sa kojima sam razgovarao, bili su vrlo jasni da je to šestomesečna uloga. Nikada nismo pričali o tome šta će biti na leto. Videćemo. Ako me pitaju za mišljenje, možda bih dao istu preporuku koju sam dao u RB Lajpcigu dva puta, da bi možda bilo bolje da sarađuju sa mnom godinu dana".

Ono što sve najviše zanima, transferi. Možda će se "đavoli" razočarati. 

"Nismo pričali o novim igračima. Sada je vreme da se detaljnije upoznate sa trenutnim sastavom, sastav definitivno nije premali. Ima dovoljno igrača. Možda će posle Božića doći vreme za razgovor o mogućim transferima u zimskom periodu. Po mom iskustvu, zima nije vreme za održive transfere. Biće teško zimi, kazao je. 

Ipak, neizbežno pitanje, Haland?

"Deset miliona funti za Halanda, 10 miliona za Mbapea, 10 miliona za Levandovskog i 10 miliona za Kimiha,“ smeje se Rangnik, pretvarajući se da prelistava svoje beleške.

"Ovo je glupost. U mom ugovoru nema takve klauzule. Nema smisla spekulisati o novim igračima. Znam kakav je on igrač, ali je u međuvremenu ceo svet shvatio koliko je igrač dobar. Ofanzive imamo ovde, imamo toliko vrhunskih igrača u ofanzivnom odeljenju da ne treba da pričamo ni o jednom drugom igraču".

Kakva je njegova vizija?

"Može se ići samo utakmicu po utakmicu, korak po korak. Morate biti sigurni da imate najveću šansu da pobedite u sledećoj utakmici, a zatim korak po korak. Neka igrači prate i prihvataju ideju koju mogu da im ponudim o tome kako želimo da igramo u budućnosti. Pep je u Sitiju tri godine, Jirgen pet, Tomas je došao tek u februaru, ali vremenski su malo ispred nas u načinu na koji žele da se razvijaju. Više sam nego zadovoljan igračima koje imamo ovde", jasan je Rangnik. 

Prokomentarisao je i jučerašnju pobedu nad Arsenalom.

"Veoma se radujem četvrtku. Juče u loži, slažem se sa Majklom, Kiranom, moglo je da bude 3:3. Ne želite ovakve igre kao trener. Na kraju sam bio više nego srećan što smo dobili rezultat koji smo želeli", kazao je Rangnik.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke