Raskol u Čelsiju zbog "rasiste" Enca, prozvao ga saigrač i dobio podršku?!

Autor: Milovan Longinov
utorak 16.07.2024.
21:45
Izvor: Sportske.net

Argentinac na udaru, Francuzi poslali dopis.

EPA-EFE/ISABEL INFANTES
EPA-EFE/ISABEL INFANTES

Povezane vesti

Skandal trese argentinsku reprezentaciju i Čelsi zbog snimka koji je okačio Enco Fernandez.

Argentinci su slavili osvojenu Kopa Ameriku, ali su i ovaj put odlučili da pevaju na račun Kilijana Embapea, kao i posle trofeja na SP u Kataru.

Ali, ovaj put su pevali rasističku pesmu na račun njegovog afričkog porekla, a između ostalog su skandirali i da od Francuske ima samo - pasoš.

Ovaj snimak naleteo je na brojne osude, FS Francuske je čak poslao dopis na adresu FIFA u kom je tražio kaznu za Argentince uz obavezno javno izvinjenje.

Ne treba zaboraviti da su u Francuskoj tokom EP održani izbori, te da je Kilijan Embape javno podržao "levicu", odnosno borio se protiv desničarskih stavova, među kojima je upravo bio i rasizam.

Ovaj video podelio je i Encov saigrač iz Čelsija Vesli Fofana uz komentar "da je ovo fudbal u 2024. godini, čist rasizam". 

Francuski "Ekip" dodaje da je kompletna svlačionica Čelsija ljuta na Enca zbog ovog snimka, jer je poznato da u ekipi ima dosta francuskih fudbalera. Dodatni haos podgreva i to što su francuski internacionalci momentalno otpratili Enca na Instagramu - Malo Gusto, Aksel Dizazi i Vesli Fofana!

Iz Londona stižu dodatne informacije da će Čelsi pokrenuti istragu i da klub ovakav potez shvata veoma ozbiljno, neprofesionalno i da mora da snosi posledice.

Ostaje da vidimo kako će se ovo odraziti na ekipu Enca Mareske, koja je na novom početku, a neki navijači su i to ne u malom broju, komentarisali da za ovakve nema mesta na njihovom "Stamford Bridžu"...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke