Raskol u Lionu, Garsija "opleo" po Žuninju!

Autor: Stefan Matić
sreda 26.05.2021.
13:01
Izvor: Sportske.net

Danas najavljen i odgovor.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Nekada dominantni tim francuske Lige 1 je u poslednjem kolu ostao bez plasmana u Ligu šampiona.

I pre kraja znalo se da će Rudi Garsija napustiti kormilo Olimpika, ali je francuski stručnjak rešio da svoj odlazak "začini" prozivanje legendarnog Žuninja Pernambukana. 

Nekada vedeta Lion i majstor po pitanju izvođenja slobodnih udaraca sada vrši ulogu sportskog direktora u Liona a Garsija mu je zamerio da je implusivan, te da još uvek rezonuje kao igrač. 

"U početku naš odnos je bio odličan, ali se onda pogoršao u novembru. Primetio sam da mi više ne čestita na pobedama, a shvatio sam da je problem u tome što u tim pobedama nisu učestvovali brazilski igrači, koje je on doveo u klub. Iako smo krajem godine bili vodeći, on je bio u sukobu sa svima u klubu", izjavio je Garsija. 

"Od tog perioda, Žuninjo konstantno postiže autogolove iz slobodnih udaraca, da se slikovito izrazima. Verujem da će biti dobar sportski direktor, ali mu još nedostaje iskustva. Kao da je još uvek igrač, implusivan je u svojim odlukama. Bez mog znanja je poslao Žana Lukasa na zimske praznike u Brazil, a isto tako je kaznio Auara zabranom igranja, iako sam je zahtevao samo finansijsku kaznu. Igrači bliski njemu nisu bili tako kažnjavani, a da nije intervenisao predsednika Žan-Mišel Ola, na gostovanje Monaku išli bismo bez Auara, Čerkija i Depaja", završio je Rudi Garsija. 

Danas je najavljen i odgovor Žuninja na ovakve prozivke. Videćemo kakav je njegov ugao ove priče.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke