Raspad fudbala, ali šta će biti do kraja sezone i ima li prvenstva Evrope?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 19.04.2021.
08:36
Izvor: Sportske.net

UEFA i dalje u šoku, šta do kraja sezone?

EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT
EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Povezane vesti

Posle odluke 12 klubova da krene u formiranje Superlige i da ona počne već za četiri meseca, usledile su osude, pretnje izbacivanjem iz nacionalnih šampionata i slične stvari.

Šest velikih engleskih klubova, tri italijanska i španska su se odlučila na ovaj potez, Bajern i PSŽ su ostali po strani, ideja je da bude 15 osnivača, i još pet mesta, odnosno pozivnica.

U pitanju je ogroman novac, 3.5 milijarde dolara koji će JP Morgan uložiti samo prve sezone, da ne pričamo o ostalim spozorima.

Sada je pitanje hoće li se završiti Liga šampiona i LE, čak se priča da će klubovi biti izbačeni iz nacionalnih šampionata, ali to je malo verovatno.

Jer zamisliti PL bez top 6, ili Seriju A bez Intera, Milana, Juventusa, kao i špansku ligu bez velikana, značilo bi propast fudbala. 

Kako će UEFA reagovati, ali i savezi. Posle početnog besa, završiće takmičenja ove sezone, ali sa druge strane verovatno će morati da donesu neku strategiju, primer raskola u evropskoj košarci i pobede Evrolige nad FIBA je primer da inatom neće puno postići.

Ostaje da vidimo, ali iz izvora bliskih UEFA, engleski klubovi su saznali da će završiti sezonu i dozvoliti da igrači iz odmetnutih klubova igraju na prvenstvu Evrope. Ali, nekako će morati da odgovore...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke