Raspada se Liverpulova velika trojka - Čeka li "Redse" veliko letnje spremanje?

Autor: Lazar Nikolić
petak 13.05.2022.
13:12
Izvor: Sportske.net

Mnogo je upitnika pred Jirgenom Klopom.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Liveprpul je dve nedelje pre kraja sezone još uvek u trci za sva četiri trofeja. Mogućnost da "Redsi" osvoje kvadripl i postanu prva ekipa u istoriji Engleske kojom je to pošlo za rukom više nije tako velika, jer im Mančester siti u Premijer ligi beži tri boda dva kola pre kraja, ali se na "Enfildu" nadaju da bi mogli do istorijsog uspeha.

Nakon pobede protiv Čelsija u finalu Liga kupa "Redsi" su stigli do svog prvog trofeja u godini, drugi bi mogli da podignu već u subotu, kada se sastaju sa istim rivalom u finalu prestižnijeg FA kupa na "Vembliju".

Kruna na fantastičnu sezonu ekipe Jirgena Klopa biće finale Lige šampiona 28. maja u Parizu, kada će se u borbi za evropski trofej sastati sa starim dužnikom Realom iz Madrida.

Sve koji vole Liverpul oduševila je vest da je menadžer Jirgen Klop produžio ugovor sa klubom i ostaće na "Enfildu" do 2026. godine, iako se očekivalo da će dve godine ranije napustiti Liverpul.

Sigurno je ostanak Klopa bio najvažniji posao za upravu Liverpula ovog proleća, ali je još puno velikog posla pred njima.

Velikoj napadačkoj trojci Mane-Firmino-Salah ističe ugovor sa "Redsima" na leto 2023. godine i još uvek niko od njih nije parafirao ostanak u klubu. 

Za Senegalca Manea su još od ranije interesovanje pokazali Bajern i Real, Madriđani su shvatili da u svojim redovima imaju Rodriga i Vinisijusa i odustali od nove akvizicije na krilnoj poziciji, Bavarcima se baš ne daje puno novca na pojačanja, a novi klub koji se raspituje za Maneovo "zdravlje" je Barselona. Navodno i sam Mane želi da se oproba u španskoj Primeri, pa ne bi bilo veliko čudo ako se odluči za Barselonu, ako ne ovog, onda narednog leta kada će postati slobodan igrač.

Roberto Firmino je izgubio svoju "ključnu" ulogu u Klopovoj ekipi, Brazilac više nije prvi izbor Nemcu, nasledili su ga Žota i Dijaz, ali čelni ljudi "Redsa" žele da zadrže atipičnog napadača, ali će Firmino morati da se zadovolji manjim primanjima.

Situacija oko Mohameda Salaha, takođe nije rešena. Izgledalo je da Egipćanin sigurno neće produžiti ugovor sa Liverpul, a onda da će sigurno to učini, međutim, do danas ništa od toga. Još uvek su Salahov agent i Liverpul u "pat" poziciji. Španski velikani Barsa i Real prate situaciju oko Egipćanina i spremni su da munjevito reaguju na njegovo "ne".

Ono što je izvesno, Divok Origi će napustiti klub. Večitom "džokeru" više ne prija ta uloga na "Enfildu" i želi da ode tamo gde će biti prva opcija. Najbliži njegovom potpisu je Milan. Pored Origija i Alkes Okslejd-Čembrlejn je na izlaznim vratima "Enfilda". Englez nije u planovima Jirgena Klopa, pa je za Liverpul i igrača bolje da što pre ode iz kluba i potraži sreću na druom mestu. Još jedan igrač koji će najverovatnije napustiti klub je i štoper Džo Gomez. Dolazak Konatea bio je veliki udarac na minutažu stasitog štopera, koji je već godinama u klubu. Gomez bi i naredne sezone mogao da ostane u Premijer ligi i zaigra za legendu Liverpula Stivena Džerarda koji je na klupi Aston Vile.

Kada su u pitanju dolasci igrača, Liverpul je poslovično tih. Nakon što su završili posao sa Fulamom i doveli mladog Fabija Karvaljao, kao prvo letnje pojačanje, usledila je tišina na "Enfildu". Stidljivo su se spominjala imena Barsinog vunderkida Gavija, Viljarealovog munjevitog krila Danžume i sjajnog napadača Benfike Darvina Nunjeza, ali od tih transfera gotovo izvesno neće biti ništa. Mediji su put Liveprula slali i napadača Salcburga Karima Adejemija, a Nemac je izabrao da postane naslednik Erlinga Halanda u Dortmundu.

Nakon što su ostali bez Halanda, "Milioneri" su postavili "rampu" za transfer mladog veziste Džada Belingema, a upraov se on spominjao kao potencijalno pojačanje Liveprula. Sada je u prvi plan za novu "snagu" na sredini izbio Monakov Aurelijan Čuameni, navodno je Liveprul započeo pregovore sa "Kneževima" o njegoj selidbi na "Enfild", ali je taj posao na "dugom štapu". Nikako ne treba zaboraviti ni štopera Torina Bremera koji igra sjajno u Italiji, ipak, veliko je pitanje da li će Liverpul forsirati njegovo dovođenje ovog leta, jer u timu već imaju trojicu odličnih štopera Van Dajka, Matipa i Konatea.

Sve u svemu tri faze su pred Liverpulom sada. Prva jeste završetak sezone i borba za trofeje, nakon toga je potrebno srediti sopstveno dvorište i produžiti ugovore sa najboljim igračima, a nakon toga kupovina može da krene.

Liveprul ove subote na "Vembliju" igra finale FA kupa protiv Čelsija. AdmiralBet je spremio sjajan specijal posvećen ovoj utakmici. Posetite njihov sajt i izaberite dobitni tip.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke