Raspucana Borusija demolirala Keln, pa će prenoćiti na prvom mestu!

Autor: Mladen Heleta
subota 18.03.2023.
20:20
Izvor: Sportske.net

Fantastična predstava i prelepi golovi Dortmunda.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda deklasirali su Keln na svom stadionu rezultatom 6:1 u 25. kolu Bundeslige.

"Milioneri" su na taj način sa 53 boda preuzeli prvo mesto na tabeli od Bajerna, koji ima bod manje i koji će će sutra imati šansu da se vrati na lidersku poziciju ako ne izgubi u Leverkuzenu.

Trener Borusije Edin Terzić na teren je poslao ultra-ofanzivnu postavu koja je krenula žestoko i u prvom poluvremenu "samlela" nemoćne "jarčeve".

Seriju golova je u 15. minutu otvorio Rafael Gereiro, koji je na najbolji mogući način krunisao fantastičnu akciju svojih saigrača i asistenciju Malena, za 1:0.

Samo dva minuta kasnije je prednost duplirana. Bila je to još jedna briljantna akcija u kojoj je prikazana sva lepota fudbala. Belingem je povukao i uposlio Rojsa, koji je petom proigrao Gereira, a ovaj iz prve "ćušnuo" loptu do Alea. Usledio je perfektan udarac pod prečku, za 2:0.

Treći gol je pao u 32. minutu, ponovo je asistent bio razigrani Gereiro, a strelac Rojs, silovitom šutem sa 13 metara.

U 36. minutu smo videli Donijela Malena u svom najboljem svetlu. Zile je poslao dugačak pas sa štoperske pozicije, a Holanđnin se stuštio sa desne strane ka kaznenom prostoru, prošao je pored dvojice čuvara kao da ih nema, a onda je na efektan način završio svoj prodor i zakucao loptu pod prečku, za 4:0.

Keln se na kratko prenuo i u 42. minutu smanjio na 4:1 preko Zelkea.

U drugom poluvremenu zatišje do 69. minuta, a onda je Sebastijan Ale "bacio petardu" i matirao golmana Švabea za 5:1. Daud je pogodio prečku iz slobodnog udarca, a Ale je bio priseban i odbijenu loptu je poslao u mrežu.

Samo 60 sekundi kasnije bilo je 6:1, a Rojs je svojim drugim golom okončao još jednu izvrsnu akciju Borusije.

Rezultat se do kraja nije menjao.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke