Raspucani Real poslao Levante u Segundu, Modrić briljirao, asistirao i Jović

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 12.05.2022.
23:18
Izvor: Sportske.net

Tim iz Valensije se seli u Segundu.

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Fudbaleri Real Madrida poslali su Levante u Segundu pošto su u meču 36. kola Primere ubedljivo slavili na domaćem terenu 6:0 u meču u kojem je briljirao Luka Modrić.

Prvo poluvreme obeležio je Modrić zabeleživši trostruku asistenciju, čime se svrstao u red retkih fudbalera kojima je to uspelo u španskoj ligi.

Prva asistencija iskusnog hrvatskog veziste usledila je već u 13. minutu kada je uposlio Ferlana Mendija, a ovaj je iz sebi nesvojstvenog napada pogodio mrežu Levantea.

Samo šest minuta kasnije Vinisijus Žunior je uposlio Karima Benzemu koji je rutinski glavom zatresao mrežu gostiju.

U 34. minutu Modrić je odlično uposlio Rodriga kojem nije teško bilo da sa peterca pogodio mrežu tima koji će naredne sezone igrati Segundu.

Impresivno prvo poluvreme kraljevski klub je zaokružio u 45. minutu kada je Vinisijus na asistenciju Modrića lagano pogodio gol Leventea udarcem u suprtoni ugao.

U drugom poluvremenu Real je nešto usporio tempo, ali su prvi minuti nastavka doneli nekoliko zanimljivih situacija. Najpre se oprobao Modrić, ali je njegov udarac zaustavio golman Levantea, a samo nekoliko minuta kasnije nije uspešan bio ni Rodrigo.

U 58. minutu Vinisijusu je poništen gol zbog ofsajda, a deset minut kasnije Benzema je uposlio ovog Brazilca, a njemu nije bilo teško da iskoristi "poklon" koji mu je namestio stariji kolega.

O tome kako je izgledao Levante večeras svedoči i to da je ovaj tim prvi udarac ka golu Tiba Kurtoe uputio tek u 73. minutu.

Poslednjih 15-ak minuta utakmice šansu je dobio i Luka Jović, koji je zamenio Benzemu, a priliku je dobio i Eduardo Kamavinga umesto Modrića, ali je naredni gol postigao Vinisijus u 83. minutu upravo na asistenciju srpskog napadača.

Jović je krajem meča imao lepu priliku glavom da se i sam upiše u strelce, ali je njegov šut završio pored gola.

Real je ovom pobedom pobegao Barseloni na plus 12, a dok kraja sezone u šampionatu Španije očekuju ga mečevi protiv Kadiza i Betisa, a zatim i dugo najavljivano finale Lige šampiona.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke