Rasulo u Hajduku muzika za uši Zagrepčana

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 13.09.2024.
10:45
Izvor: Sportske.net

Veliki derbi na programu ovog petka...

GNK Dinamo
GNK Dinamo

Povezane vesti

Umesto da vlada praznična atmosfera, u Splitu je ovih dana haotično. Optimistilčni projekat pod dirigentskom palicom sportskog direktora Nikole Kalinića koji je koristio sve svoje kontakte da prizove velika imena u Hajduk dolazi do kraja. Do kraja, barem kada je reč o njegovom mandatu.

Nikola Kalinić je napustio splitski Hajduk u sredu kada je okupio medije i rekao sve što mu je na srcu uputivši neke teške optužbe na račun uprave kluba. Istina je da je Kalinić imao dosta promašaja i da nije baš na najpažljiviji način sklapao kockice koje bi kao konačan proizvod vratile titulu na „Poljud“. Setićemo se kako je prošlo sa Ivanom Perišićem koji je pompezno stigao, a onda stigao da nastupi samo 12 puta za klub pre nego što je otišao uz natpise hrvatskih medija da je imao aferu sa poznatom pevačicom.

Ovog leta je kritikovan zbog brojnih najava da bi Edin Džeko trebalo da dođe u paketu sa Ivanom Rakitićem, ali bosanskohercegovački napadač nije potpisao. Takođe, priča se da ni Đenaro Gatuzo nije bio prvi izbor za trenera. Teško je reći kome bi Đenaro Gatuzo i bio prvi izbor za trenera, imajući u vidu njegove katastrofalne rezultate gde god da je radio. Rino je bio fenomenalan u poslu koji je obavljao kao igrač, ali trenerske karijere bi mogao da se okane. Kalinić je javno isticao da Hajduk nema novca za pojačanja što je izazivalo nervozu kod navijača, a njegov poslednji potez je bio dolazak Stipe Biuka na pozajmicu iz Valjadolida.

“Trener već duže vremena ne priča sa predsednikom jer mu je ovaj obećao četiri pojačanja. Ja sam ispao žrtveno jagnje, a miševi su se sakrili u rupu. Znam da Gatuzo nije zadovoljan. Hteo sam da imamo kičmu ekipe: Livaja, Rakitić, Uremović. Uz njih Pukštasa i Sigura i dovoditi stvarna pojačanja. Od prvog dana sam znao da neće ići u dobrom smeru. Ljudi koji vode Hajduk ne vole klub i nemaju veze sa fudbalom. Mislim na Upravni odbro. Predsednik mi je nakon sedam dana mandata pokazivao poruke Aljoše Pavelina protiv mene. Ne znam ko me je tačno smenio, predsednik sigurno nije”, rekao je Kalinić.

Onda smo dobili i drugu stranu priče od strane predsednika kluba Ivana Bilića.

"Dogodio se napad na model upravljanja klubom od strane Nikole Kalinića. Prvo, angažman i odluka o smeni Kalinića je isključivo moja. Savetovao sam se s upravom i sportskom sekcijom. Odluka o angažmanu Kalinića je bila moja greška zbog koje mi je žao. Neću ulaziti u razloge. U nizu situacija Nikola je prešao granice, ljudske i profesionalne”, kazao je on.

Hajduk solidno stoji na tabeli sa tri pobede i dva remija u prvih pet kola. Imaju 11 bodova, dva manje od lidera Dinama pred međusobni okršaj na “Maksimiru”. Apsolutno sve je na strani Zagrepčana koji uvek znaju da iskoriste i najmanju turbulenciju kod protivnika u Hrvatskoj.

Ponudu hrvatskog šampionata pogledajte OVDE!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke