Razgoropađeni "Vukovi" razbili Bajern!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 30.01.2015.
22:26
Izvor: Sportske.net

Sjajna partija Volfsburga protiv aktuelnog šampiona Nemačke. Šta reći kada postignete polovinu golova na jednoj utakmici od ukupnog broja koje je Bajern primio ove sezone.

Beta/AP Photo/dpa/ Carmen Jaspersen
Beta/AP Photo/dpa/ Carmen Jaspersen

Povezane vesti

Volfsburg je pobedio Bajern, i ne samo to, naneo im je najveći poraz ove sezone.

Ekipa iz Minhena koja je aktuelni šampion i koja je glavni konkurent i ove sezone da osvoji titulu nije imala svoj dan. Do sada su primili svega četiri gola u Bundesligi, a večeras još četiri.

Još jedan podatak, Volfsburg je postigao pet golova Bajernu ove sezone u Bundesligi. Na kraju, konačan rezultat je bio 4:1 uz dva gola Basa Dosta i Kevina De Brujnea.

Volfsburg je drugoplasirana ekipa sa osam bodova manje od prvoplasiranog Bajerna. Večeras smo mogli možda i da dobijemo novog šampiona, jer bi pobedom Bajern otišao na nedostižnih 14 bodova razlike, ali se desilo potpuno suprotno.

Krenuo je Volfsburg silovito, već u trećem minutu je na semaforu pisalo 1:0. Alonso je izgubio loptu na protivničkoj polovini, a kontru su povukli fudbaleri Volfsburga. De Brujne je uposlio na kraju Dosta kome nije bilo teško da postigne gol - 1:0
.

Nije Bajern ličio na sebe u ovom meču, bilo je dosta grešaka u dodavanjima, ali treba napomenuti da su igrači Volfsburga kumovali na neki način tome.

Germany Soccer Bundesliga
foto: Beta

Do drugog gola čekao se sam kraj poluvremena, lopta se odbila sjajnom Dostu u ovom meču, a ovaj je uhvatio volej sa ivice šesnaesterca i poslao loptu u rašlje - 2:0.

Pretpostavilo se da je sve gotovo kada je Kevin De Brujne istrčao još jednu kontru za svoj tim. Igrao se 53. minut, navijači Bajerna i Pep Gvardiola su bili veoma ljuti na svoje igrače.

Ipak, odmah su Bavarci smanjili zaostatak. Samo dva minuta je trebalo Huanu Bernatu, pojačanju iz Valensije, da se upiše u strelce i da vrati kakvu takvu nadu Bajernu da može barem do boda.

Imao je Dijego Benaljo nekoliko odličnih intervencija, naročito je sve zapanjila ona nakon šuta Arjena Robena, a njegova mreža je ostala netaknuta do kraja meča.

Volfsburg je uspeo da postigne još jedan gol do kraja meča, učinio je to Kevin De Brujne nakon još jedne kontre Volfsburga savladavši bez problema Manuela Nojera, jednog od trojice najboljih na svetu.

Prvi poraz Bajerna ove sezone u Bundesligi, Volfsburg sasvim zasluženo slavi pobedu koju su igrači proslavili u čsat Juniora Malande, preminulog igrača ovog tima.

Golovi OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Amar Zo
Saturday, 31.01.2015
00:25

svaka cast Vukovima , ovaj poraz je dosao u pravom trenutku da nas trgne

avatar
Diego Forlán Corazzo
Saturday, 31.01.2015
15:21

I ja isto mislim. Bolje sad nego u Aprilu. MIA SAN MIA!