Zidan je, ipak, doktor za Ligu šampiona, Liverpul pred nemogućom misijom!

Autor: Milovan Longinov
utorak 06.04.2021.
22:52
Izvor: Sportske.net

Madriđani stekli zasluženu i ogromnu prednost pred revanš.

EPA-EFE/Juanjo Martin
EPA-EFE/Juanjo Martin

Povezane vesti

Fudbaleri Real Madrida pobedili su na svom stadionu ekipu Liverpula rezultatom 3:1 (2:0) u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona. 

Dvostruki strelac za Real bio je Vinisijus Žunior, između njegova dva gola pogodio je Asensio, dok je za Liverpul jedini gol dao Mohamed Salah.

Real Madrid je u potpunosti nadigrao Liverpul i na poluvremenu zasluženo vodio rezultatom 2:0.

Iako Zinedin Zidan nije mogao da računa na štoperski par Ramos-Varan, napadači Liverpula nisu bili ni blizu da ih ugroze. Redsi nisu imali niti jedan udarac u okvir gola u prvih 45 minuta, niti su prišli opasnoj zoni.

Real je taktički bio nadmoćniji i samo se čekalo kada će ozbiljnije da ugroze ranjivu odbranu Liverpula. I onda u razmaku od devet minuta pala su dva gola.

U 27. minutu Toni Kros je poslao teledirigovani pas za Vinisijusa Žuniora koji je rutinski savladao Alisona za 1:0.

U 36. minutu Aleksandar-Arnold je napravio katastrofalnu grešku, asistirao je Asensiju koji je lako pogodio za ogromnih 2:0.

U prvom delu je u centru pažnje bio i Feliks Brih koji je doneo nekoliko sumnjivih odluka. Real je tražio penal posle faula nad Benzemom, dok je neposredno pre drugog gola Brih odmahnuo rukom kod potencijalnog prekršaja nad Maneom pred šesnaestercom domaćeg tima. 

Drugo poluvreme bilo je potpuno drugačije. Klop je uveo Tijaga Alkantaru umesto nevidljivog Nabija Keite i gosti su konačno uspostavili ravnotežu na sredini terena.

Bolja igra donela je i pogodak u mreži Reala, u 51. minutu Žota je loše šutirao, ali je lopta došla do Salaha koji pogađa za 2:1

Real je imao odgovor, i to iz kontri, u 63. minutu je Asensio mogao da spoji Vinisijusa sa praznim golom, Aleksandar-Arnold je sprečio siguran gol.

Međutim, dva minuta kasnije odbrana Liverpula nije mogla ništa, Modrić je pronašao Vinisijusa koji sjajno gađa i ponovo donosi Realu dva gola prednosti - 3:1.

Real je trećim golom "ubio" utakmicu, Liverpul je potpuno pao, nije imao snage da ozbiljnije napadne i praktično da nije napravio značajnije prilike.

Pokušao je Klop uvođenjem Firmina i Šaćirija, ali je Zidan zatvorio sve prilaze ulaskom Valverdea i Rodriga umesto Vinisijusa i Asensija. 

U poslednjim minutima Liverpul je pritisnuo Real, ali nije bilo ozbiljnijih pokušaja ka golu Tiba Kurote.

Madriđani idu u Liverpul sa ogromnom prednošću, no, i Barsa je imala 3:0... čekamo revanš 14. aprila na "Enfildu".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BlueBoy84
Wednesday, 07.04.2021
06:23

Ide vam prijava, za komentare i neobjavljivanje istih. Ženevska konvencija, već sam na sudu dobio nekoliko ovakvih stranica, grupa..... Razmislite malo dajem vam zvaničnih 15 dana da promenite to. Istovremeno štampam i puštam kopiju nadležnim EU organima.

avatar
BlueBoy84
Wednesday, 07.04.2021
06:21
avatar
Badr®Hari
Tuesday, 06.04.2021
23:01

Sa ovakvim Brych-om i njegovim kolegama Čakirom, Kassaijem, Rocchijem, Kujpersom, Oliverom, Klatenburgom, Taylorom, Tobias Stielerom itd. i moja pokojna baba bi bila doktor za LŠ. 😂😂😂

avatar
Badr®Hari
Tuesday, 06.04.2021
22:55

Odličan je bio Brych, pokrao je Liverpool za sve pare, kako su svi i očekivali. Zaslužio je da izađe sa gomilom kesa iz Realovih prostorija. 😂😂😂