Real Madrid na mišiće, penalima preko Valensije do finala Superkupa Španije!

Autor: Milovan Longinov
sreda 11.01.2023.
22:52
Izvor: Sportske.net

Pobeda Reala!

EPA-EFE/STR
EPA-EFE/STR

Povezane vesti

Fudbaleri Real Madrida prvi su finalisti Superkupa Španije pošto su posle penala pobedili Valensiju. 

Real je poveo golom Benzeme, a izjednačio je Lino, a rezultat 1:1 ostao je aktivan do 90. i 120. minuta. 

U penal seriji za Valensiju su bili neprecizni Komer i Gaja, dok su u Realu svi bili precizni za novo finale. 

Karlo Anćeloti je imao određenih kadrovskih problema, pošto u Rijad nisu doputovali Oreljana i Alaba, dok su na klupi ostali umorni Modrić i roviti Dani Karvahal, pa su starteri bili Lukas Vaskez, Naćo, Kamavinga.

Real nije bio na svom nivou ni večeras, praktično, penal iz kog je Benzema postigao pogodak bio je jedini udarac u okvir Valensijinog gola.

Tim Đenara Gatuza se nije libio da napadne, a u prvom poluvremenu najbolju šansu imao je Kavani čiji je udarac glavom zaustavio Kurtoa. 

Real je kaznio prvu slabiju reakciju odbrane Valensije, Benzema je pobegao Komeru, koji ga je oborio u šesnaestercu i napravio čist penal. Benzema je i preuzeo odgovornost i šutirao precizno sa 11 metara za 1:0, što je bio i rezultat prvog dela.

Valensija je savršeno startovala drugo poluvreme, u prvom napadu, u 46. minutu Lato je odlično centrirao na drugu stativu, a Lino je pobegao Vaskezu i volej udarcem matirao Kurtou za 1:1.

Usledio je period u kom je Valensija bila konkretnija i više na polovini Reala, ali su prave šanse izostale. 

Povrede su nastavile da sakate Real Madrid, jer je najpre teren morao da napusti Vaskez, koga je zamenio Karvahal, a potom je zbog vrtoglavice van terena morao i Eder Militao, ušao je Ferlan Mendi. 

U poslednjim trenucima regularnog dela susreta, Vinisijus je imao najbolju šansu. Lopta mu se odbila od defanzivca Valensije, Brazilac je ostao sam kao duh ispred gola, ali je Mamardašvili odlično intervenisao, pa se otišlo u produžetke.

Isti igrači bili u centru pažnje na startu prvog, Vinisijus Žunior je odlično gađao sa nekih 20 metara, ali je golman Valensije ponovo odlično intervenisao. 

Prave šanse su ponovo izostale neko vreme, a onda je u finišu prvog produžetka Mamardašvili maestralno odbranio i topovski udarac Krosa sa distance. 

Valensija je čekala šansu iz kontre  i u 110. minutu bila najbliža pobedi. Ilaiš Moriba je proigrao Pereza i spojio ga sa golom, ovaj je odlično i gađao, ali je Kurtoa najboljom odbranom na meču sačuvao gol Reala. 

Ni posle dodatnih 30 minuta  nije bilo promene rezultata, pa su penali odlučivali pobednika. 

Penal serija: 

1. Kavani rutinski u desni ugao, Benzema snažno u levi - 1:1
2. Komer šutira preko gola, Modrić siguran - 1:2
3. Moriba hladnokrvno po sredini, Kros takođe miran - 2:3
4. Giljamon pod prečku, Asensio uz samu stativu - 3:4
5. Gajin udarac po sredini brani Kurtoa, Real ide u finale!

U drugom polufinalnom susretu u četvrtak od 20.00 sastaju se Betis i Barselona, a AdmiralBet nudi odličnu kvotu 1,86 na tip 2&2-5.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke