Heroj Rodrigo doneo Realu trofej Kupa kralja protiv hrabre Osasune!

Autor: Mladen Heleta
subota 06.05.2023.
23:57
Izvor: Sportske.net

Odlično finale.

EPA-EFE/Julio Munoz
EPA-EFE/Julio Munoz

Povezane vesti

Fudbaleri Real Madrida osvojili su Kup kralja, pošto su u velikom finalu na stadionu "La Kartuha" u Sevilji pobedili Osasunu rezultatom 2:1.

Dvostruki strelac za Real bio je Rodrigo, dok je gol za Osasunu delo Lukasa Tora.

Realu je ovo 20. trofej u nacionalnom Kupu, prvi posle devet godina. Zanimljivo, Madriđani su tek treći po uspešnosti u ovom takmičenju, pošto Barselona ima 31 pehar španskog Kupa, a Atletik Bilbao 23.

Karlo Anćeloti je nastavio svoj impresivni niz trofeja u Realu, a on se sada nada da će ponoviti 2014. godinu, kada u svom prvom mandatu na klupi "kraljevskog" kluba nije osvojio špansku ligu, neće ni sad, ali jeste Kup kralja i Ligu šampiona.

Osasuna je igrala svoje drugo finale Kupa u istoriji i ponovo je izgubila, pošto je 2005. godine pala pred Betisom u borbi za trofej.

Finalni meč počeo je bolje nego što bi ga zamislio bilo koji navijač Reala. Prošlo je samo 120 sekundi od prvog sudijskog zvižduka, a tandem Brazilaca je režirao vođstvo prvaka Evrope i sveta. Vinisijus se briljantnim driblinzima poigrao sa defanzivcima Osasune po levoj strani, stigao je do peterca, a onda lepo odložio loptu za usamljenog Rodriga, koji je udarcem sa sedam metara zatresao mrežu, za 1:0.

U nastavku prvog poluvremena mnogo bolja igra Reala, ali i jedna kolosalna šansa za Osasunu. Ezalzuli se u 26. minutu pravo niotkuda našao u idealnoj poziciji, savladao je Kurtou, ali se isprečio sjajni Dani Karvahal i izbacio loptu sa gol-linije.

Posle toga šanse Benzeme i Vinisijusa, kao i prečka Alabe nakon pravog "projektila" iz slobodnog udarca.

Drugo poluvreme krenulo je napadima Osasune, ekipa iz Pamplone je "stezala obruč" oko gola Tiba Kurtoe i nagrada je stigla u 58. minutu, kada je Lukas Toro fantastičnim drop-kik udarcem sa nekih 20 metara proparao mrežu iza nemoćnog Kurtoe, za 1:1.

Real je po primljenom pogotku preuzeo inicijativu, pritiskao je sa svih strana, pa je Osasuna kapitulirala u 70. minutu. Ponovo je akciju za gol kreirao Vinisijus, koji je prodorom po levom boku uneo pometnju u odbranu Osasune. Posle njegovog pasa nastao je pravi karambol, posle kog je šutirao Valverde sa 16 metara, a lopta se od bloka odbila do Rodriga, koji je sa pet metara pogodio željeno mesto, za 2:1.

U finišu pokušaji Osasune, još jedna izvrsna reakcija Danija Karvahala u defanzivi i na kraju trijumf favorita.

Velikan iz Madrida neće imati puno vremena da slavi. Već u utorak ga čeka prvi meč polufinala Lige šampiona protiv zahuktalog Mančester sitija na svom terenu. Dobra vest za Karla Anćelotija je da je Luka Modrić spreman, s obzirom da je večeras ušao u igru u 82. minutu umesto Tonija Krosa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke