Real sa desetoricom i bez igre srušio Alaves u 92. minutu, Nastasić strelac u pobedi Majorke!

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 21.12.2023.
23:25
Izvor: Sportske.net

Nova pobeda u nadoknadi vremena.

EPA-EFE/L. Rico
EPA-EFE/L. Rico

Povezane vesti

Fudbaleri Real Madrida uspeli su da iskoriste današnji remi Đirone sa Betisom i izjednače se na čelu tabele sa katalonskom ekipom.

Real je u utakmici zaborav savladao Alaves u gostima sa 1:0, golom Lukasa Vaskeza u 92. minutu, u sklopu 18. kola španske La Lige. Tim Karla Anćelotija sada na čelu tabele ima 45 bodova, koliko i Đirona.

Prvo poluvreme u Vitoriji kao da se nije ni igralo.

Oslabljeni Real je imao ogromnu dominaciju u posedu, ali ama baš ništa konkretno nije uradio i ostao je bez šanse za postizanje gola.

Alaves je stajao iza lopte, čekao neku kontru, ali je nije dočekao.

Drugo poluvreme počelo je šokantno za Real. Naćo Fernandez je pogibeljno startovao na mladog napadača Alavesa Samua Omorodiona, sudija Dijaz de Mera mu je najpre pokazao žuti karton, ali je dobio poziv iz VAR sobe da pogleda ovu situaciju. Nakon odlgedanog snimka je preinačio svoju odluku i apsolutno zasluženo dao crveni karton kapitenu Reala na ovom meču.

I u situaciji 11 protiv 10 se nastavilo u istom ritmu. Real je imao jalovu inicijativu, nije imao ideju na protivničkoj polovini, a najbliži golu bio je u 75. minutu, kada je Rodrigo sam sebi iskreirao lepu poziciju, gađao je  desni ugao i bilo zamalo neprecizan.

Sve je išlo ka tome da na kraju vidimo zasluženih 0:0, ali Real je još jednom ove sezone bio miljenik sreće i slavio je u nadoknadi vremena. Toni Kros je centrirao iz kornera sa leve strane u 92. minutu, omaleni Lukas Vaskez je ostao nedopustivo sam u kaznenom prostoru i udarcem  glavom je zatresao mrežu domaćih, za 0:1 i veliku pobedu.

U istom terminu je Majorka na svom terenu savladala Osasunu sa 3:2.

Gosti su poveli u sedmom minutu preko Ibanjeza, a Majorka je izjednačila pet minuta kasnije i to pogotkom srpskog defanzivca Matije Nastasića. On je odlično skočio posle kornera koji je izveo Rodrigez sa desne strane i glavom poslao loptu u mrežu Osasune.

Majorka je mnogo bolje zaigrala u nastavku i pogocima Rodrigeza u 53. i Railja u 62. minutu otišla na nedostižnih 3:1.

Konačnih 3:2 postavio je Raul u 91. minutu.

I Matija Nastasić i golman Predrag Rajković odigrali su ceo meč za pobednički tim.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke