Malo sreće i malo sudijske pomoći - Nadmeni Real u četvrtfinalu!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 06.03.2024.
22:51
Izvor: Sportske.net

Lajpcig je igrao veoma hrabro, možda su i zaslužili četvrtfinale, ali je Real na iskustvo uspeo da prođe...

EPA-EFE/Ballesteros
EPA-EFE/Ballesteros

Povezane vesti

Slobodno možemo da kažemo, dramatičan meč u Madridu na stadionu "Santjago Bernabeu", ekipa Real Madrida se provukla do četvrtfinala preko Lajpciga pošto je večeras bilo 1:1, iako su gosti bili bolji tim u većem delu meča. Real je ukupnim rezultatom 2:1 prošao dalje. 

Zvižduci koje je dobio Real Madrid sa tribina stadiona "Santjago Bernabeu" najbolje govore o tome kako je igrala ova ekipa u prvom poluvremenu, Lajpcig je bio taj koji je igrao bolje, izostao je samo gol i čini se da je domaćin prepotentno ušao u ovaj meč. 

Openda je imao par dobrih situacija pred golom domaćina, Ćavi Simons je takođe imao veliku šansu, ali gola u mreži doaćina nije bilo. 

Sa druge strane, Real je igrao katastrofalno, ispod svog renomea, otuda i oni zvižduci. 

Fudbaleri Lajpciga su nastavili sa agresivnošću na startu drugog poluvremena, igrali su veoma rizično, čekali da im se to isplati, bilo je ponovo par opasnih napada, ali Real je čuvao prednost stečenu u prvoj utakmici. 

Velika nervoza i kod jednih i kod drugih tokom drugog poluvremena, čini se da je mirne duše sudija mogao da pokaže i crveni karton za Vinisiusa koji je udario Orbana koji se našao na travi. Umesto crvenog - samo žuti za fudbalera Reala. Možda i situacija koja je okrenula tok meča

Možda i najveću šansu za Real propustio je Kros kada je Gulaši uspeo da odbrani udarac krajnjim naporom, a domaćin je konačno zaigrao onako kako se od njih očekuje od 60. minuta. 

I onda u 65. minutu fantastična akcija Real Madrida. 

Kažnjen je Lajpcig za rizičnu igru, Kros je presekao loptu do Belingema koji idealno šalje loptu Vinisiusu koji pogađa za 1:0, odnosno 2:0 u ukupnom rezultatu. 

Nastavio je Lajpcig sa pritiskom, nije imao druge. 

Samo minut kasnije odlična odbrana Antonija Ridigera, posle odlične akcije Lajpciga, šutirao je Olmo, ali je nemački fudbaler uspeo da se dobro postavi i da praktično spasi čist gol. 

I onda zasluženo izjednačenje, Orban je glavom uspeo da savlada Lunjina, kapiten Lajpciga je dočekao loptu sa leve strane posle centaršuta Rauma, i pogodio - 1:1!

Openda je ponovo imao šansu, ali u poslednjih 15 minuta kao da je ponestalo snage, i izmenama je Karlo Anćeloti uspeo da "umrtvi" igru gostiju, pa promene rezultata nije bilo. 

Na kraju velika šansa za Danija Olma koji je divno pokušao sa desetak metara lobom, ali je pogodio samo prečku, Real je večeras pogledala i sreća. 

Bilo kako bilo, Real je u četvrtfinalu, ali Lajpcig ima za čim da žali večeras...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke