Kup kralja - Atletiko ne ume sa Realom, preokret u režiji Brazilaca i Benzeme za polufinale!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 26.01.2023.
23:37
Izvor: Sportske.net

Pobeda Reala!

EPA-EFE/Rodrigo Jimenez
EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Povezane vesti

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se u polufinale Kupa kralja pošto su večeras pobedili Atletiko Madrid posle preokreta i 120 minuta rezultatom 3:1. 

Po ko zna koji put heroj Reala bio je Karim Benzema, koji je dao gol u 104. minutu, ali je prethodno i Rodrigo odveo meč u produžetke pogotkom u 79. minutu. Treći gol u samom finišu dao je Vinisijus Žunior. Atletiko je poveo u 19. preko Alvara Morate.

Karlo Anćeloti i Dijego Simeone su izveli najjače sastave na koje mogu da računaju u ovom trenutku. Iako su u Realu povređeni Karvahal, Vaskez, Čuameni i Alaba, tu su bili Naćo, Ridiger, Kamavinga i Valverde. 

Atletiko su predvodili Morata i Grizman, a gosti su poveli iz prve prave akcije u 19. minutu. Molina se ubacio po desnoj strani i iz prve vratio poprečnu loptu kroz peterac, a tamo je na pravom mestu sačekao Morata i samo je ćušnuo u mrežu za 0:1.

Osim šanse koju je imao Eder Militao u 32. minutu, Real praktično da nije ozbiljnije ugrozio gol Oblaka.

Nova loša vest za Real bila je povreda Ferlana Mendija, koji je morao da napusti teren u finišu prvog dela igre, a zamenio ga je Sebaljos, te je Kamavinga morao da zaigra kraj leve aut linije. 

Real Madrid je u drugom poluvremenu krenuo u ofanzivu, a u 57. minutu Benzema je oštro šutirao levom nogom, Oblak je odbranio, a na odbijenu naleteo Vinisijus, ali je Savić sprečio siguran gol. 

Atletiko je čekao šanse iz kontri i iz jedne takve situacije Grizman je umalo pobegao odbrani Reala, u nastavku akcije Atletiko je dobio faul na 18 metara. Grizman je snažno šutirao, ali je Kurtoa odlično odbranio.

Karlo Anćeloti više nije imao šta da čeka, uveo je Rodriga i Asensija što je bio ključan trenutak. 

Neverovatni Rodrigo je po ko zna koji put vratio Real iz mrtvih, posle sjajnog solo prodora kroz šesnaesterac, spoljnim delom stopala je pogodio prvi ugao za 1:1

Do isteka regularnih 90 minuta Real nije imao više prilika, dok je na drugoj strani novajlija Depaj po ulasku imao dva pokušaja, ali nije bilo promene rezultata, pa se otišlo u produžetke. 

Atletiko je potpuno pao i povukao se u šesnaesterac, Real je pritiskao, a u 99. Stefan Savić je zaradio drugi žuti i automatski crveni karton.

Real je brojčanu prednost iskoristio već u 103. minutu, posle centaršuta Asensija sa desnog boka, Vinisijus je promašio loptu, ali ne i Benzema koji ju je dočekao na drugoj stativi za 2:1.

Real je do kraja uspeo da postigne i treći pogodak, u poslednjim trenucima meča, kada je Vinisijus posle solo prodora pogodio prvi ugao za 3:1.

Pre Real Madrida, u polufinale plasirali su se Barselona, Atletik Bilbao i Osasuna. Polufinalni mečevi na programu su 7. i 8. februara, odnosno 1. i 2. marta, a žreb 30. januara. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke