Golobradi momak Alvaro spasio Real u "Madrilenju"!

Autor: Milovan Longinov
subota 25.02.2023.
20:26
Izvor: Sportske.net

Bez pobednika u 232. derbiju Madrida.

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Remi u "Madrilenju" u okviru 23. kola španske Primere koji je najviše po meri Barselone. Real i Atletiko su odigrali slabo prvo poluvreme, baš kao i prvih pola sata drugog, a onda u poslednjih 15 minuta sjajan meč za konačnih 1:1. 

Trener Reala Karlo Anćeloti nije mogao da računa na Davida Alabu, Ferlana Mendija i Rodriga, a odlučio je da odmori Luku Modrića posle naporne utakmice u Liverpulu, ali se zato vratio Toni Kros, uz koga su igrali Valverde i Sebaljos.

S druge strane, Dijego Simeone je izveo prilično defanzivan sastav, jer su na klupi ostali - Morata, Depaj, Korea, a Grizmanu je društvo pravio - Karasko. 

Simeone nije mogao da računa na Rodriga De Pola, zamenio ga je Saul Nigez, uz Kokea i mladog Bariosa.  

Real Madrid je očekivano preuzeo inicijativu od samog početka i igrao na polovini Atletika. Ipak, veće šanse su izostale, izuzev jednog dobrog pokušaja preko Vinisijusa, čiji je udarac zaustavio Oblak.

Na drugoj strani, Atletiko je čekao šansu iz kontri, Karasko je jedini stavio Kurtou na muke, udarcem iskosa sa leve strane. 

Problem za Atletiko bila je povreda Reinilda Mandave, koga je u 23. minutu zamenio Himenez. 

Do odlaska na odmor Asensio i Valverde su gađali sa distance, ali su bili prilično neprecizni, pa je rezultat 0:0 na poluvremenu bio i najrealniji. 

Ni nastavak nije doneo nešto bolju igru u prvih pola sata, do 78. minuta je bilo 2:1 u šutevima u okvir gola u korist Reala.

Grizman je bio blizu gola kada je šutirao sa 20-ak metara pored stative, a potom je na drugoj strani Valverde šutirao dobro sa malo veće udaljenosti, ali promene rezultata nije bilo. 

I onda 64. minut, rezervista Korea udara laktom Ridigera prilikom građenja lopte, sudija je sve lepo video i pokazao mu je direktan crveni karton. Činilo se da će Real krenuti ofanzivno posle tog gola, ali se to nije desilo, naprotiv. 

Desio se taj 78. minut, Grizman je izveo slobodan udarac na oko 40 metara od gola, pronašao je Hosea Himeneza u kaznenom prostoru koji pogađa - 0:1!

Imao je Atletiko pobedu u džepu, a Real je krenuo u potpunu ofanzivu, nekoliko dobrih akcija i vrlo brzo su izjednačili. Modrić je izveo korner, a Alvaro Rodrigez je bio, neshvatljivo, usamljen, pogodio je glavom za 1:1 i to na svom tek drugom meču u Primeri i to ako računamo svega tri minuta protiv Osasune. 

Inače, ovaj Urugvajac ima samo 18 godina. 

Do kraja Real je bio taj koji je napadao, ali je Atletiko ovoga puta bio prisebniji, uspeli su da sa igračem manje sačuvaju svoju mrežu i čini se, zadovoljniji napuste Bernabeu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke