Spektakl je mala reč - Realu triler protiv Atletika posle TRI preokreta i OSAM golova za novo finale!

Autor: Milovan Longinov
sreda 10.01.2024.
22:40
Izvor: Sportske.net

Antologijski "Madrilenjo"!

Beta/AP Photo/Alberto Saiz
Beta/AP Photo/Alberto Saiz

Povezane vesti

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se u finale Superkupa Španije nakon pobede nad Atletiko Madridom rezultatom 5:3! 

Atletiko je večeras poveo, Real preokrenuo, pa je Atletiko opet preokrenuo na 2:3, ali usledio je treći preokret. Karvahal je u 85. minutu dao gol za produžetke, a onda je u 116. uputio centaršut posle kog je Savić postigao autogol za konačan rezultat. 

Večeras smo gledali spektakularan fudbal, ali je utakmica počela neočekivanim nemilim scenama i zvižducima tokom minuta ćutanja za Franca Bekenbauera o čemu možete čitati OVDE.

Kada je počeo meč, počeo je i spektakl. Već u sedmom minutu, Grizman je izveo korner, Ermoso je ostao sam na drugoj stativi i glavom je poslao loptu u kontra ugao za 0:1.

Atletiko je posle vođstva nastavio da napada i sledeću veliku priliku imao je Morata, koji je bio zamalo neprecizan u 18. minutu. Dva minuta kasnije usledila je kazna, Modrić je izveo korner, a Ridiger na gotovo identičan način kao i Ermoso, glavom neometano savladao Oblaka za 1:1.

Real nije po igri delovao bolje i konkretnije, ali je sledeći dobar napad bio dovoljan za preokret. U 29. minutu Karvahal je poslao jednu loptu kroz šesnaesterac, a tamo se neočekivano našao levi bek Mendi koji je samo skrenuo u gol za 2:1.

Međutim, Atletiko nije odustajao od svoje igre, a u 37. minutu Grizman je izveo pravu bravuru. De Pol mu je dodao loptu, a Francuz jednim potezom prevario dvojicu čuvara i potom u nastavku akcije desnom nogom sa 20 metara savladao Kepu za 2:2.

Do kraja poluvremena, Real je imao najbolju priliku za treći gol, Rodrigo je u šesnaestercu zalomio rivale i iz neposredne blizine gađao, ali je Oblak maestralno intervenisao. 

Drugo poluvreme nije bilo ni blizu toliko uzbudljivo kao prvo, odnosno do nekog 75. minuta. Atletiko je bio nešto konkretniji, sa većim posedom lopte, ali pravih šansi nije bilo, sve do samog finiša.

Simeone je prvi odlučio da napravi promene, sredinom drugog dela, uveo je Molinu i Rikelmea umesto Saula i Lina, a Anćeloti je odmah uzvratio pošto je Modrića zamenio Krosom. 

Nakon zatišja, u 71. minutu Karvahal je imao dobru priliku, ali nije uspeo da savlada opet odličnog Oblaka.

I onda, u 78. minutu, Atletiko je postigao treći gol posle jedne čudne situacije, Kepa je naleteo na Moratu u skoku, usput je boksovao loptu i pogodio Ridigera od kog se lopta odbila u mrežu. I pored žalbi igrača Reala, sudija je procenio da nije bilo prekršaja i pored kontakta, te je pokazao na centar - 2:3.

Karlo Anćeloti je bio primoran da odmah napravi promene, uveo je Kamavingu i Brahima Dijaza umesto Mendija i Čuamenija, čime je najavio ofanzivu.

Real je ubrzo uspeo da se ponovo vrati u meč, Oblak je zaustavio udarac Vinisijusa, u nastavku je Ermoso sa gol linije izbio udarac Belingema, ali za treći udarac Karvahala u istom napadu nije bilo odbrane - 3:3

Do kraja regularnog dela susreta, Real je bio nešto konkretniji, Dijaz je u nadoknadi izveo solo prodor, ali je šutirao pored stative, pa se otišlo u produžetke. 

U produžecima Atletiko nije imao nameru ni snage da napada, Real je u potpunosti preuzeo inicijativu, ali je teško probijao dobro postavljenu odbranu rivala. 

Ali, u 116. minutu Real je došao do četvrtog gola - Karvahal je centrirao sa desnog boka, Hoselu je skočio, iza njega i nespretni Savić koji je zakačio loptu i savladao Oblaka za 4:3.

Atletiko je u nadoknadi krenuo na sve ili ništa, pa je u poslednjim sekundama nakon kontre iz kornera Brahim Dijaz stigao do lopte pre Oblaka i pogodio praznu mrežu za konačnih 5:3!

Real je u svom novom finalu gde će u nedelju od 20.00 igrati protiv boljeg iz meča Barselona - Osasuna koji se igra u četvrtak od 20.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke