"Haos"! Korea u 95. sprečio "Madrilenjo" na "realovski" način - Karlo "nacrtao", Argentinac poništio!

Autor: Mladen Heleta
nedelja 29.09.2024.
23:19
Izvor: Sportske.net

Meč koji ide pravo u istoriju...

EPA-EFE/J.J. Guillen
EPA-EFE/J.J. Guillen

Povezane vesti

Fudbaleri Atletika i Reala iz Madrida odigrali su nesvakidašnju utakmicu u osmom kolu španske La Lige.

Veliki gradski derbi je završen rezultatom 1:1, pa ni jedni ni drugi nisu na najboli mogući način iskoristili jučerašnji poraz Barselone od Osasune. 

Aktuelni šampioni sada na drugoj poziciji imaju 18 bodova, tri manje od Barse, dok je Atletiko treći sa 16 bodova na svom kontu.

Svašta smo videli večeras. Derbi je umalo rešio Eder Militao u 64. minutu, golom koji je stigao nakon akcije iz jednog sumnjivo dosuđenog slobodnog udarca. Taj pogodak je zbog nezadovoljstva domaćih navijača izazvao prekid od 15-ak minuta, a Atletiko je na kraju uspeo da "iščupa" bod preko rezerviste Anhela Koree u petom minutu sudijske nadoknade vremena.

Karlo Anćeloti je u svom stilu odigrao protiv Dijega Simeonea i sekunde su ga delile od velikog trijumfa. U nedostatku povređenog Kilijana Embapea se odlučio za postavu koja je, ako ne računamo Tonija Krosa, iznela celu prošlu sezonu i čvrstim blokom je naterao Atletiko da pati sve do svoje bukvalno poslednje akcije na utakmici. 

Nije domaćin imao kvalitetna rešenja u napadu, dok je Real bio jako opasan u prvom delu drugog poluvremena, kada je i stigao do vodećeg gola. Sve se ipak završilo velikim slavljem većinskog dela publike na stadionu "Vanda Metropolitano", a posle svega što se dešavalo ovaj ishod deluje kao najpravedniji.

Prvo poluvreme bilo je žustro i sa malo šansi.

Najbolju za Atletiko je propustio Hulijan Alvarez, koji se u devetom minutu ušunjao u kazneni prostor Reala po levoj strani, namestio na desnu nogu, lepo gađao, ali je Kurtoa to odbranio.

Real je pretio preko Fedea Valverdea. On je u 17. minutu uputio fantastičan udarac sa distance, ali se istakao golman Jan Oblak, dok je u 42. minutu glavom gađao nebranjeni deo mreže i bio izblokiran.

U 42. minutu su gosti tražili penal. Rodrigo je proturio loptu kroz noge Himenezu, koji ga je tek malo zakačio u kaznenom prostoru, ali to nije bilo dovoljno za najstrožu kaznu. Ni VAR se nije oglasio.

Na samom startu drugog poluvremena je penal tražio i Atletiko.

Šutirao je Hulijan Alvarez, a u bloku je pogodio Valverdea. Tražili su domaći igranje rukom, ali su Urugvajcu ruke bile iza leđa i nije imao nameru da njima pokrije prostor.

U 51. minutu sjajna akcija Reala, odbrana domaćih je bila izigrana, Rodrigo je tukao iz idealne pozicije, ali jako loše i preko gola.

Real je bio opasniji i konkretniji u tim momentima i uspeo je da povede u 64. minutu, mada će nad golom Edera Militaa stajati večni znak pitanja.

Sudija Buskets Ferer je baš prestrogo dosudio faul za Real, mada je veliko pitanje i da li je Le Norman uopšte i napravio prekršaj nad Vinisijusom tom prilikom, a iz tog slobodnog udarca se izrodila akcija za pogodak.

Modrić je odložio loptu na levu stranu za Vinisijusa, ovaj je lako prošao pored De Pola i centrirao u kazneni prostor, gde se sjajno snašao štoper Militao, primirio loptu i snažnim udarcem sa desetak metara je zakucao u mrežu, za 0:1.

Nakon ovog pogotka je izbio pravi haos u Madridu. 

Navijači Atletika su pobesneli zbog načina na koji je njihov tim primio gol, usput ih je provocirao i njihov bivši golman Tibo Kurtoa, pa su zasuli igrače Reala i teren tvrdim predmetima. Kako ovaj incident nije mogao da se smiri, meč je prekinut, a sudija je igrače poslao u svlačionicu.

Susret je nastavljen posle nekih 15-ak minuta, Real je najpre imao veliku šansu preko Vinisijusa, čiji je šut odbranio Oblak, a sa druge strane je pretio Lino, silovitim udarcem sa distance, koji je ukrotio Kurtoa.

Kontrolisao je Real situaciju do samog kraja, nije dozvolio "jorgandžijama" da priđu šesnaestercu, a domaći sastav je najbliži golu bio u 90. minutu, kada je Grizman poslao loptu zamalo iznad prečke iz slobodnog udarca.

Sa druge strane je rezervista Endrik mogao da reši sve dileme, ali je bio zamalo neprecizan u kontri.

Ipak, u 95. minutu je Atletiko prvi put probio blok i odmah je izjednačio.

Galan je sa leve strane poslao fantastičan pas u prazan prostor za Koreu, koji je "za dlaku" izbegao ofsajd zamku, izašao sam pred Kurtou i matirao ga, za 1:1.

Pogodak je najpre poništen, ali je odluka preinačena posle poziva sudiji iz VAR sobe.

Bilo je žestoko i u narednih nekoliko minuta, Čuameni je umalo ozbiljno stradao posle jednog duela, a vremena za neku akciju i promenu rezultat nije bilo, pa se sve završilo remijem, kojim najzadovoljnija može da bude Barselona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke