Real častio Sevilju "pokerom"

Autor: Boban Filipović
nedelja 20.03.2016.
22:28
Izvor: Sportske.net

Na spuštanju zavese na 30. kolo španske Primere, 'Kraljevski klub' je u veoma dinamičnoj utakmici, na kojoj su promašena dva penala i poništena dva gola iz ofsajda zbog diskutabilnih sudijaksih odluka, upisao ubedljivu pobedu nad Seviljom.

BETA/AP Photo/Francisco Seco
BETA/AP Photo/Francisco Seco

Povezane vesti

Andalužane je načeo Karim Benzema već nakon šest minuta igre na 'Bernabeu'. Garet Bejl je centrirao sa desnog krila, a francuski napadač iz prve zakucao loptu u mrežu Rika.

Nakon tog gola Riko je bio kao na streljani, ali sjajno uspevao da ukroti pokušaje Bejla i Ronalda. Doduše, Velšanin je uspeo da  zatrese mrežu, ali je taj gol poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Sevilja je podigla glavu sredinom prvog poluvremena i u 27. minutu propustila veliku priliku za izjednačenje kada je Kejlor Navas skinuo penal Kevinu Gameiru.

Pri minimalnim vođstvom domaćih se otišlo na veliki odmor, a prvo veće izbuđenje u nastavku bio je novi promašen penal. Kristijano Ronaldo je promašio ceo gol ka 'kreča'.

Potom je Riko zabeležio još jednu dobru intervnciju odbranivši udarac Krosa, na isteku sata igre Bejl je pogodio prečku, a samo minut kasnije Gameriru je na drugoj strani poništen gol jer je pomoćni sudija signalizirao ofsajd.

Borba se baš rasplamsala u tim trenucima, a novi gol je pao u 64. minutu.

Danilo je probio po levom boku, zavrnuo u sredinu, Ronaldo je je umakao pažnji čuvara i iskupio se za promašen penal.

3:0 je bilo već u sledećem napadu Reala, Benzema se odužio Bejlu za asistenciju kod prvog gola, a Velšanin rešio sve dileme.

Tačku na I stavio je rezervista Hese Rodrigez pet minuta pre kraja utakmice i postavio konačnih 4:0.

'Los Blankosi' su ovom pobedom prišli na bod gradskom rivalu Atletiku koji je juče izgubio u Hihonu, dok je Sevilja pala za jedno mesto u odnosu na prošlo kolo, pretekla ju je Selta koja je danas slavila u Valensiji.


Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

57 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
AfricaLoF
Monday, 21.03.2016
12:07

Da neko ne bi pomislio da sam neobjektivan, krenucu od Barselone, jer u takve vrste dijaloga ne zelim da ulazim. Bespotrebni su. nPenal za Barselonu nije trebalo da bude dosudjen. Slicno se dogodilo i sa Modricevim. Neymar je poznat kao fudbaler koji voli da simulira i ta njegova crta igrackog karaktera je za svaku osudu. Za Modrica se to ne moze reci, ali, neprijatno je iznenadio. Sto se tice sudija u mecu izmedju Reala i Sevilje, daleko vise su gresili, nego sto je to uobicajeno kada su spanske sudije u pitanju. Na to su nas navikli, ipak ne u tolikoj meri. Real je ostecen veoma mnogo. Sa jedne strane me je prijatno iznenadio Ronaldo sa konstantnom podrskom koju je pruzao saigracima, dok je sa druge strane bilo neprijatno videti tako kvalitetnog igraca koji promasuje kazneni udarac, jer je poznato koliko je siguran po tome pitanju. Ali, dogadja se i onima najboljima. Benzema je odigrao odlicno, postigavsi prelep gol. Bejl je nedostajao Realu, to je ocigledno. Odigrao je odlicno. Igrac utakmice je Navas, koji je napokon dokazao svima koji su ga osporavali, koliko je veliki golman. Iskreno, osporavan je na nacionalnoj i rasnoj osnovi pre svega, to je sveopste poznato. Iz toga razloga je njegovo umece bilo u podredjenom polozaju. Zasluzuje da bude medju stativama Reala iz Madrida.

avatar
6XAVI
Monday, 21.03.2016
18:04

Nejmar nije simulirao uopste u toj situaciji, jednostavno ga je golman pokupio. Sudija je svirao penal, a i po faci Nejmara se vidjelo da nije ocekivao penal. Tako da ti je glupo poredjenje, a jos gluplje je sto pokusavas da se dodvoris nekome.

avatar
Lord Boobinho Bitch!
Monday, 21.03.2016
11:36

Vrhunska partija Reala,Navas sa druge planete u top 3 golmana sveta bez dileme!

avatar
TheNotorious
Monday, 21.03.2016
00:56
avatar
Penaldo Simuladore
Monday, 21.03.2016
00:31

Da nije sudija svirao sve u korist Reala (nepostojeći penal, poništio regularan gol Sevilje itd.) Sevilja bi svakako izgubila utakmicu, jer su uradili sve što su mogli (pa i više od toga) da je izgube i to još ubedljivije nego što je to Real uspeo da uradi. Sevilja se raspala još u tunelu Bernabeu-a i da Real ne zaostaje toliko bio bih siguran da je ovo bila nameštaljka...

avatar
El Capitan
Monday, 21.03.2016
00:20

KEYLORD NAVAS! Samo ću to reći, šta momak radi na golu zaista prevazilazi granice očekivanja koje sam imao na početku sezone. Bejl opet dobar, uz Navasa najbolji ove sezone. Bilo je sudijskih grešaka na štetu oba tima, ali navikli smo od španskih sudija. Igra je bila dobra što je najvažnije. Hala Madrid!

avatar
realmadridCG4
Monday, 21.03.2016
00:06

Nikad se ne bavim ovom temom,ali cu je sada pomenuti,cisto za navijace Barse koji insistiraju na tome da Realu pomazu sudije i da Real ,,dobija penal svaku utakmicu''.Broj penala dosudjenih za Real:8 Broj dosudjenih penala protiv Reala:3. E sad to mozemo uporediti sa Barsom,koju,je li,sudije pokradu svaku utakmicu barem dva puta.Broj dosudjenih penala za Barsu:16 Broj dosudjenih penala protiv Barse:1.Toliko.

avatar
Thierry Henry
Monday, 21.03.2016
00:45

Ništa od penala u Klasiku na Bernabeu pa eto, 0:4

avatar
realmadridCG4
Monday, 21.03.2016
21:58

Svaka cast,Real su unistili potpuno.Ali nije to poenta,nego konstantno pricanje da se samo Realu pomaze.Pomaze se i Realu,kao i Barsi,Atletiku ali ne jer su perez i ostali platili,nego jer su u Spaniji sudije amateri i na samo ime Real i Barsa dobiju nenamjernu pomoc.

avatar
Brat Sergio (Return)
Monday, 21.03.2016
00:48

To su djeca drugar, ne moras njima objasnjavati nista.

avatar
Pique0811
Monday, 21.03.2016
00:01

Sta rece Ferguson Modric nikad nesimulira,ono kod penala ak nije simuliranje,onakvi penali iznudjeni se sude kod nas u drugoj federalnoj

avatar
Uncounquered
Monday, 21.03.2016
00:34

Nejmarovo simuliranje takodje danas je bilo gore od ovoga.

avatar
Chelseaaaaa
Monday, 21.03.2016
00:40

ti i taj sa avatara imate smislene izjave po defaultu. neymar je ipak pro u tome, vidjeli smo danas

avatar
6XAVI
Sunday, 20.03.2016
23:53

Ove sudije iz Spanije trebaju na dodatnu obuku iz sudjenja. Svako kolo sve gore i gore. Ne mogu da shvatim da je Bejlu ponisten cist gol, a ni blizu nije ofsajda bio. Bilo je tu jos nekoliko katastrofalnih gresaka na obe strane, ali ovo je bilo toliko vidljivo da bi vidio bilo ko.

avatar
Madridista
Sunday, 20.03.2016
23:46

Odlicna utakmica, nije ni Sevilja los protivnik, Real ima veliki problem sa konstantnosti, u najjacoj formi mozemo da parirao i Bajernu i Barsi u najjacoj formi, ali imamo velike probleme da dodjemo to te forme i ona kratko traje za razliku od Barselone ili Bajerna, dosta se pisalo da je Zidanu jedan od glavnih ciljeva da pojaca fizicku spremu igraca, to je dobar potez, mozda to dodje do izrazaja, mozda nekim cudom i osvojimo LS, ko zna, Barsa jeste glavni favorit ali povrijedi joj se 2-3 igraca veoma vazna i sve se moze okrenuti, kao kod nas prosle sezone. Ali ipak ja ne ocekujem nista pretjerano, samo znam da ne treba pustiti Zizua na kraju sezone, treba mu dati vremena preko ljeta da uvede upotpunosti svoj rezim u ekipu tokom priprema, proda nekog i dovede nekog po svom ukusu ko ce njemu da odgovara a ne Perezu i mozemo se vratit da budemo opet glavni konkurent za trofeje. Malo srece da ne bude povrijeda, i bice mnog obolje. HALA MADRID

avatar
Armani
Monday, 21.03.2016
00:54

Druze okrenuti se ne moze vise nista...o formi ovisi toga puno,ali ova barca je jaca od tvog reala kvalitetom a ne formom!

avatar
TheNotorious
Monday, 21.03.2016
00:58

Pogotovo mi je drago kad se BBC upisu u strelce na mecu...

avatar
Brat Sergio (Return)
Sunday, 20.03.2016
23:46

Najbolja tekma Zizua kako je preuzeo tim. Svi su bili odlicni nocas, napadaci proradili sto je jako dobro. Protiv barce drzati visok presing i Modrica baciti na Iniestu a Kazemira kao cistaca lopti. Viskok presing i imamo velike sanse, barca je u odbrani jako ranjiva.

avatar
Go Hard or Go Home
Sunday, 20.03.2016
23:34

U prvom poluvremenu ne sudjen penal za Real i ponisten cist gol Bejla...Benzema lep gol,lepa igra Reala. :)

avatar
6XAVI
Sunday, 20.03.2016
23:51

Penal ako mislis nad Bejlom nije bio jer je kasno pao. Ali cist gol je ponisten i kao sto pricam odavno da su sudije u Spaniji sve gore i gore.

avatar
real4ever
Monday, 21.03.2016
15:42

Vjerovatno govori o situaciji kad dva Seviiljina igrača čupaju i guraju Bezemu u 16, iako je Benzema poprilično čvrst i nije pao svima je jasno da je bio prekršaj.

avatar
real madrid
Monday, 21.03.2016
01:17

Nije bilo nad Bejlom nego nad Benzemom

avatar
Novak Najbolji ikad
Sunday, 20.03.2016
23:34

Opet penal za Real, svaku utakmicu, ovo je vec previse. Ne cudi me sto je Ronaldo prvi strelac.

avatar
Brat Sergio (Return)
Sunday, 20.03.2016
23:47

Nepostojeci penal za barcu danas aaa ?

avatar
Novak Najbolji ikad
Monday, 21.03.2016
09:44

Jesil gledo Novaka?

avatar
Go Hard or Go Home
Sunday, 20.03.2016
23:57

Barselona 15,Real 7 penala ove sezone, o cemu pricamo? A danas penal za Barselonu? Smesno hahaha,jos ostecen Viljareal danas,sve sudjeno u korist Barse..