Real drhtao i preživeo!

Autor: Boris Jovanović
utorak 10.03.2015.
22:35
Izvor: Sportske.net

Šalke razbio Real, dobili sa 4:3, Kasiljas spasavao Madriđane u samom finišu. Anćelotijev tim blizu eliminacije, preživeli za dlaku!

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Hrabri Šalke je napao Real, Nemci nisu imali šta da izgube posle 0:2 na svom stadionu, pritisli su evropskog prvaka, a Kasiljas je bio kao na streljani u prvom poluvremenu.

Nakon desetak minuta je pripretio Čupo Moting, pa onda neuhvatljivi Huntelar. Poplava zvižduka sa tribina nije osvestila Real, Fuks posle dvadesetak minuta posle sjajne akcije i pasa Huntelara dovodi "Kraljevsko plave" u vođstvo.

Ono nije dugo trajalo, Kristijano Ronaldo je prevario čuvare, praktično ni iz čega, posle kornera Portugalac je glavom poravnao na 1:1.

Svi su pomislili da će Real zagospodariti terenom, ali desilo se suprotno, Šalke je nastavio sa odličnom igrom, Huntelar je imao novu priliku, Holanđanin je pogodio i prečku, mirisalo je na gol, pa je minut kasnije na asistenciju Mejera nekadašnji igrač Reala savladao Kasiljasa, 2:1 za Nemce.

Spain Champions League Soccer

Do odlaska na odmor Ronaldo uspeva da iskoristi još jednu neopreznost odbrane gostiju, pretvori pas zemljaka Koentraoa u novo izjednačenje, 2:2. Za Real premija, delovali su kao razbijena vojska u prvom delu.

Početak nastavka je pripao "Los Blankosima", posle pokušaja Iska je Benzema doveo Merengese do prednosti, 3:2.

Ali, ni to nije bio kraj uzbuđenjima, samo pet minuta kasnije je sjajnim udarcem Sanea, nemački tim izjednačio na 3:3, ostali su u igri, mada im je za prolaz bila potrebna pobeda od dva razlike!

Spain Champions League Soccer

Činilo da se Šalke umorio, ali Real to nije iskoristio, kazna je stigla, lopta se odbila posle intevencije Modrića do Huntelara, Holanđanin dovodi Šalke na gol od četvrtfinala!

Sane je zaledio srca Madriđana, vadio je Kasiljas kestenje iz vatre, evropski šampion je hodao po ivici provalije. Kapiten Šalkea Benedikt Hevedes mogao je da bude heroj u nadoknadi, ali nije pogodio. Slobodno možemo da kažemo da je "Kralj" bio blizu eliminacije, preživeli su, ali ako budu ovako igrali u nastavku sezone ne piše im se dobro.

Što se Nemaca tiče, naklon, zaslužili su ne samo ovu pobedu već i da prođu dalje, rasturili su Real večeras na "Bernabeu", ali sa konačnih 5:4 Španci idu dalje.

Golove možete videti ovde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak