Real hoće novac, a Luka šansu - Imaće je u nedelju

Autor: Sportske Net
četvrtak 05.08.2021.
09:31
Izvor: Sportske.net

Šta će odlučiti Anćeloti?

 EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Povezane vesti

Tog jula 2019. godine, odlazak Luke Jovića u Real Madrid delovao kao idealno rešenje za obe strane. Napadača su svi voleli, ipak je u szeoni pre toga kao lud davao golove u Ajntrahtu (27 golova). "Beli" su za njega godinu dana nakon odlaska Kristijana Ronalda, platili 65 miliona evra. Došao je kao pomoć Benzemi, kako bi se povećao opcije tima kojem je Francuz ostao kao jedina opcija u napadu. 

Dve godine kasnije, Jović je u prvoj sezoni ostao na upisana samo dva gola protiv Leganesa i Osasune. Iz tog razloga, i zbog problema sa adaptacijom, Madrid opipava teren za njegovu prodaju. Uprkos činjenici da mu je vrednost opala (sa 60 na 20 miliona za dve godine, kako kaže "Transfermarkt"), klub veruje da je on jedan od igrača za kog mogu zaraditi.

Napadač, međutim, traži novu priliku. Ne želi da ode i želi da pokaže da može da igra "kraljeviće". Koliko god da se klub nalazi u škripcu poslednjih par sezona, kubureći sa kadrom i pravom formom, dok rezultat ispašta, Real Madrid je Real Madrid, što i dalje najviše što se o nekom klubu može reći, barem sudeći po uspesima. 

Svestan je da nije ponudio ništa što se od njega očekivalo. Upisao je jedva posla sata po utakmici, na ukupno 32. Jović veruje da mu Zidan nikada nije pružio šansu i nada se da će mu to dati Karlo Anćeloti. Ne traži da bude starter, ali traži da redovno izlazi na teren, a ne jednu od pet utakmica.

Luka će u nedelju protiv Milana, u poslednjoj prijateljskoj utakmici pred sezonu, imati novu priliku. Već je imao minute protiv Rendžersa i istina je da nije ostavio neki utisak, iako je takođe istina da je imao nekih fizičkih problema i da je jedva imao dva treninga sa ekipom te nedelje. 

Leto je dugo i sve dok se tržište ne zatvori sve se može dogoditi u timu koji i dalje sanja o dolasku Mbapea, igrača koji ovog leta može sve promeniti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak