Real ima novog heroja, Brazilci u finišu slomili čvrstu Osasunu!

Autor: Milovan Longinov
subota 01.05.2021.
22:50
Izvor: Sportske.net

Koliko važna i teška pobeda za Real Madrid.

EPA-EFE/Chema Moya
EPA-EFE/Chema Moya

Povezane vesti

Real Madrid se mučio i mučio, ali je slomio Osasunu i napravio veliki korak ka odbrani titule. U pobedi nad Osasunom, heroj je bio Eder Militao, koji je pogodio u 76. minutu za vodećih 1:0, da bi četiri minuta kasnije pogodio i Kasemiro za konačnih 2:0.

Zinedin Zidan je izveo kombinovani sastav, odmor su dobili Kros, Modrić i Načo, dok su nedovoljno oporavljeni Ramos, Mendi i Valverde. Posle dužeg vremena starter je bio Eden Azar, koji je napadao goste iz Pamplone zajedno sa Benzemom, Vinisijusom i Asensijom.

Real je i krenuo silovito, ređale su se šanse, Militao je imao dve, Azar jednu, pokušavao je i Benzema, ali je prvo poluvreme obeležio sjajni golman Osasune Erera. 

U drugom poluvremenu Real je dodavao gas, ušao je i Rodrigo  koji je doneo živost i prodornost po desnoj strani. Ponovo je bio opasan i zamalo neprecizan Militao, a onda mu se konačno sreća osmehnula.

U 76. minutu Isko je izveo korner, Brazilac je iz svog četvrtog pokušaja precizan, savladao je sjajnog golmana Osasune za 1:0

Samo četiri minuta kasnije, Benzema je prošao kroz sredinu, proigrao Kasemira, a Brazilac uz mnogo sreće savladao Ereru za nedostižnih 2:0

Real je sada zadržao korak za Atletikom, ima dva boda manje, dok Barselona svoj meč igra u nedelju u 21.00 na "Mestalji" protiv Valensije.

Treba istaći da je sledeći vikend verovatno najvažniji u borbi za titulu, pošto se međusobno sastaju četiri prvoplasirane  ekipe. 

Barselona dočekuje Atletiko  Madrid u subotu u 16.15, dok Real Madrid čeka Sevilju u nedelju u 21.00. Ne treba zaboraviti i da Sevilja ima svoje šanse za titulu, u ovom trenutku ima 70 bodova, šest manje od Atletika, ali svoj meč ovog kola igra u ponedeljak protiv Atletik Bilbaa.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke