Dete Real Madrida utišalo "Santjago Bernabeu" u 90+, Atletiku slađi bod, titula nije rešena!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 04.02.2024.
22:58
Izvor: Sportske.net

Nije gotovo.

EPA-EFE/Mariscal
EPA-EFE/Mariscal

Povezane vesti

Fudbaleri Real Madrida i Atletiko Madrida remizirali su rezultatom 1:1 u derbiju 23. kola Lige. 

Real je poveo golom Brahima Dijaza, ali je Markos Ljorente u nadoknadi vremena šokirao "Santjago Bernabeu" i trku za titulu ostavio otvorenom. 

Karlo Anćeloti je imao brojnih problema oko sastava, pošto je tokom nedelje povredu doživeo Antonio Ridiger, a potom je danas na zagrevanju "otpao" i Vinisijus Žunior, pa je u poslednjem trenutku u prvu postavu upao Brahim Dijaz.

Ipak, to se ispostavilo kao pozitivna stvar za Real, jer je upravo Dijaz u 20. minutu bio na pravom mestu posle odbitka i sa peterca rutinski savladao Oblaka za 1:0.

Atletiko je do odlaska na odmor imao nekoliko prilika za izjednačenje, a najbolju je propustio Aksel Vitsel, čiji je udarac u 23. minutu posle prekida, ma estralno zaustavio Lunin. 

Odmah u nastavku iste akcije, posle kornera, Savić je gađao glavom, lopta je prošla tik pored stative, a potom je u 36. minutu novu priliku propustio Saul Nigez.

Atletiko je uspeo da postigne pogodak u 48. minutu, Savić je nakon kornera savladao Lunina, ali je usledila reakcija iz VAR sobe. Navodno, Saul koji je stajao ispred Lunina, smetao je golmanu Reala da interveniše, iako je on obema nogama bio iza gol linije i gotovo nemoguće da bi išta mogao da učini da Španac nije bio ispred njega.

Očekuje se da ovaj poništen pogodak tek postane tema u španskim medijima, pošto su se društvene mreže već usijale zbog nove odluke u korist Real Madrida.

U nastavku utakmice Atletiko je napadao, Real je bio opasniji iz kontri, a iz jedne takve situacije Brazih Dijaz je izgradio odličnu poziciju za šut, lopta je prohujala pored stative. 

Nakon toga je Lunin zaustavio pokušaj Grizmana petom i opet sačuvao svoj tim.

Ali onda, u poslednjim trenucima meča, Depaj je glavom odložio loptu uvis, a na nju je naleteo Ljorente i glavom je poslao pod prečku za 1:1.

Do kraja nije bilo mnogo vremena za promenu rezultata, pa je Real Madrid propustio da pobegne Đironi koja je sinoć remizirala sa Real Sosijedadom, a sada se makar malo približila Barselona, tako da trka za titulu ostaje otvorena. 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke