Real Madrid slavi Modrića, ali opet se priča o sudijama!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 25.02.2024.
23:00
Izvor: Sportske.net

Odluka je konačna, Real pobedio.

Povezane vesti

Fudbaleri Real Madrida pobedili su na svom "Santjago Bernabeu" ekipu Sevilje rezultatom 1:0. 

Heroj u pobedi Madriđana bio je fenomenalni Luka Modrić koji je postigao jedini gol u 81. minutu. 

Karlo Anćeloti večeras nije mogao da računa na neke ključne igrače, pošto su Dani Karvahal i Eduardo Kamavinga bili suspendovani, Džud Belingem i Hoselu su i dalje van stroja zbog povrede, uz odavno povređene igrače kao što su Tibo Kurtoa, David Alaba, Eder Milita.

I to se osetilo večeras u igri Real Madrida, koji u prvom poluvremenu nije ozbiljnije pripretio golu Nilanda. Istina, Lukas Vaskez je postigao pogodak, ali je on opravdano poništen pošto je u začetku akcije Naćo sa leđa faulirao En Nesirija, pa je VAR poništio gol Real Madrida.

Kako je vreme odmicalo, Real je pritiskao Andalužane, početkom drugog poluvremena Valverde je pogodio stativu posle povratne Brahima Dijaza.

Ipak, uzvratila je i Sevilja, u 52. minutu posle Okamposovog centaršuta, Romero je sa peterca gađao prvi ugao, lopta je već viđena u golu, ali je maestralno intervenisao Lunin.

U 56. minutu gađao je Vinisijus, Niland je bio fenomenalan, baš kao i u 70. kada je oprobao udarac i Rodrigo, golman Sevilje je opet odlično intervenisao. 

Karlo Anćeloti je tek u 75. minutu odlučio da napravi prvu promenu, pošto je Luka Modrić zamenio Naća, što je značilo i Realovu totalnu ofanzivu. 

I upravo je Luka Modrić pokazao kakav je majstor, pošto je u 81. minutu primio jednu odbijenu loptu, uneo je u sredinu i sa 20 metara od stative savladao Nilanda za 1:0.

Gostujući igrači su se žalili i tražili da se gol poništi, jer je u prilikom centaršuta koji je prethodio golu, Antonio Ridiger bio u čistom ofsajdu, odmah uz Badea koji je skočio i glavom izbio do Modrića. Podsetićemo vas da je nedavno u Lajpcigu poništen gol nemačkom timu zbog "pasivnog" ofsajda, nešto slično nalik ovome, ali, večeras je odluka bila drugačija.

Sve u svemu, Sevilja nije imala snage i da napadne nakon što se branila 80 i kusur minuta, piše se pobeda Reala, a u Kataloniji i ostatku Španije uveliko se opet priča o dvostrukim sudijskim aršinima, koje niko ne pamti.

Inače, zanimljivo je i to da je glavni sudija morao da napusti teren zbog povrede dvadeset minuta pre kraja, a zamenio ga je četvrti arbitar, koji je i dosudio čist pogodak za Real Madrid. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Колатерална Штета
Sunday, 25.02.2024
23:49

Situacije protiv RBL i Sevilje nisu slične. Igrač RBL je bio u ofsajdu i imao kontakt sa golmanom, a ovde Ridiger uopšte nije išao ka lopti