Real Madrid u Premijer ligi?!

Autor: Milovan Longinov
subota 14.08.2021.
08:32
Izvor: Sportske.net

Kakva bomba!

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Real Madrid razmatra opcije da napusti La Ligu i da se takmiči u Premijer ligi!

Kako ekskluzivno saznaje Mundo deportivo, Madriđani nedeljama unazad planiraju da napuste špansko prvenstvo zbog rata sa Havijerom Tebasom.

Florentino Perez navodno razmatra i opcije o selidbi Reala u Seriju A i Bundesligu, ma koliko to ludo zvučalo, ali Real veruje da više nema šta da traži u La Ligi.

Florentino Perez i Tebas su zaratili još od ideje o Superligi Evrope, iza koji stoji upravo predsednik Real Madrida, koji je želeo privatnu ligu velikana u kojoj bi najbogatiji klubovi imali još više novca i gde bi praktično privatizovali najbolji fudbal Starog kontinenta. 

Kap koja je prelila čašu jeste rat Pereza i Tebasa oko ugovora sa investecionim fondom CVC koji je La Liga već potpisala, ali je on u najmanju ruku sumnjiv. Četiri španska kluba, među kojima je i Real Madrid, odbili su da potpišu ovaj ugovor, po kom bi pomenuti fond zarađivao u narednih 50 godina od La Lige, a sada je uložio "samo" 2,7 milijarde evra.

Jasno je da je ovde po sredi viša politika i borba za prevlast u fudbalu, te da Perez želi najveći deo kolača za sebe. Najveći problem u njegovoj ideji da se pridruži Premijer ligi je "Bregzit", zbog čega bi sa pravne strane dodatno bilo otežano da Real kao neengleski klub postane član tog prvenstva.

S druge strane, Perez veruje da bi Real Madrid podigao Premijer ligu na svim nivoima, da bi marketinški doneo još više novca i da bi takmičenje bilo još jače. 

Real Madrid danas startuje novu sezonu u La Ligi na gostovanju Alavesu, ali Perez veruje da je toliko moćan da bi mogao kao najveći španski klub da učestvuje u najjačoj ligi na  svetu, Premijer ligi, i to zvuči u najmanju ruku neverovatno. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke