Real ne staje, nova goleada u Madridu!

Autor: Darko Mitrović
utorak 14.05.2024.
23:28
Izvor: Sportske.net

Madriđani već u prvom poluvremenu sve završili.

EPA-EFE/Mariscal
EPA-EFE/Mariscal

Povezane vesti

Duel Reala i Alavesa u 36. kolu španske La Lige nije imao takmičarski značaj, Madriđani su već osvojili i proslavili šampionsku titulu, a Alaves je siguran u sredini tabele.

Bez obzira na to, tim Karla Anćelotija je i večeras uspeo da razgali svoje navijače i priušti im pet golova, od toga tri u prvom poluvremenu. Na kraju, 5:0!

Gosti su izdržali tek deset minuta, a onda je Toni Kros poslao dubinsku loptu u kazneni prostor za Džuda Belingema, koji ju je zahvatio volej-udarcem i iskosa sa leve strane poslao u suprotni ugao - 1:0.

Prednost je duplirana u 27. minutu meča, kada je Kamavinga primio loptu na ulasku u kazneni prostor gostiju, a onda se oslobodio svog čuvara, pa asistirao Vinisijusu koji sa ivice peterca pogađa mrežu - 2:0.

Kruna odličnog poluvremena za ekipu Reala bio je efektan gol Valverdea kome je ostavljeno previše prostora na desnoj strani kaznenog prostora, što on na najbolji način koristi i snažnim udarcem šalje ''projektil'' pod prečku - 3:0.

Tu se Real nije zaustavio, pa je u drugom poluvremenu nastavio goleadu. U 70. minutu Belingem je prosledio loptu Vinisijusu u kazneni prostor, a ovaj preciznim šutem iskosa sa desne strane još jednom savladao golmana Ovona - 4:0.

Za ''petardu'' se pobrinuo Arda Guler koji je sredinom drugog poluvremena zamenio Kamavingu, a u 81. minutu je posle brze akcije domaćih i asistencije Rodriga sa leve strane, poslao precizan šut u mrežu za konačnih 5:0.

Ovaj rezultat ipak nije na pravi način ilustrovao dešavanja na terenu, jer je i Alaves imao šta da pokaže pred golom Reala. Čak 15 šuteva uputili su gosti, od toga devet u okvir gola, ali golman Kurtoa je potvrdio svoju klasu.

Real sada ima 93 boda na vrhu tabele, a Alaves je ostao na jedanaestoj poziciji sa 42 boda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke