Real oprostio Zidanu ogroman dug, sada ispašta: Evo i zašto!

Autor: Sportske Net
nedelja 06.06.2021.
11:20
Izvor: Sportske.net

Madriđani velikodušni u sred krize.

EPA-EFE/EMILIO NARANJO
EPA-EFE/EMILIO NARANJO

Povezane vesti

Posle odlaska Zidana iz Real Madrida ostale su rane. Stavovi su se razišli i rastanak je bio neminovan.

Sportska uprava tražila je od njega da uključi mlade igrače, a kada se to desilo, nastupilo je loše fizičko stanje u timu, sa ni manje ni više nego 41 povredom mišića. Vinicijus je u sastav ušao kasnije nego što je trebalo, ali spasio je menadžera svojim nastupom protiv Sevilje, Menhengladbaha, Liverpula... Valverde je presedeo mnogo mečeva na klupi, kao i Rodrigo. Militao je u drugom delu sezone eksplodirao, ali realno, mogao je i ranije. Ovo je još jedan od primera loše procene Zidana. Prednost je davao Varanu i Ramosu, koji nisu bili na vrhuncu zadatka, a tome u prilog svedoče sve češće priče o njihovom odlasku. 

Sastav u kom su Azar, Ramos i Mendi igrali praktično amaterski fudbal na "Stamford bridžu" protiv Čelsija, u polufinalu Lige šampiona, bio je još jedan u nizu dokaza Zidanove politike isključivanja mladih igrača, koji bi možda bolje prošli.

Elem, da se vratimo na rane. Nakon prvog odlaska 2018. i straha kod Madriđana, Zidan je po povratku naredne godine potpisao klauzulu koja kažnjava klub ili trenera ukoliko poželi da raskine saradnju pre isteka ugovora. U slučaju trenera, ako bi Zidan poželeo da ode ranije, što je prvi put učinio, morao bi da plati oko 10 miliona evra. I ponovo se desilo, Zizu je napustio svojevoljno klub ne čekavši istek ugovora. Ipak, na "Bernabeuu" su odlučuli da mu oproste dugovanje, koje je skoro kao njegova godišnja plata (12 miliona). Možda ovo nije neka ogromna cifra na kakve smo navikli poslednjih godina, ali u poređenju sa primanjima Francuza više je nego velika.

Može se zaključiti da je ovaj potez Madriđana, koliko god velikodušan, ostavio posledice za budućnost. Perez želi da kupuje i to po skupim cenama. Mbape je prva želja i velika prepreka zbog visoke klauzule, ukoliko Parižani odluče da ga puste, a tu je i Haland, kog Dortmund neće prodati za sitan novac. Ovo su samo neki od fudbalera, kojima se prvi čovek Reala potajno raduje, a ekonomska kriza, pa i opraštanje duga usled velikog odliva novca, u mnogome otežavaju Perezove želje. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke