Real pogodio - Belingem nasledio Ronalda za start iz snova na "Bernabeu"

Autor: Lazar Nikolić
subota 26.08.2023.
08:30
Izvor: Sportske.net

Potpuno neočekivano nadomestio je Benzemu.

EPA-EFE/Carlos Barba
EPA-EFE/Carlos Barba

Povezane vesti

Često se kaže da je potrebno vreme kako bi se fudbaler navikao na novi klub, ali ovo pravilo očigledno ne važi za Engleza Džuda Belingema i njegov prelazak u Real Madrid.

Platio je "kraljevski" klub bivšem klubu 20-godišnjeg Engleza Borusiji Dortmund 103.000.000 evra i ako je sudeći po prve tri utakmice u Primeri apsolutno pogodio.

Trener Madriđana Karlo Anćeloti stavio je Belingema odmah iza dvojice brazilskih brzonogih napadača Vinisjusa i Rodriga, a najtalentovaniji igrač na "Ostrvu" se perfektno snašao.

U prve tri utakmice za novi klub Belingem je postigao četiri gola i dodao asistenciju, a proglašen je za igrača utakmice svaki put kada je obukao Realov dres.

Belingem je 'postigao po gol na utakmicama protiv Atletik Bilbaa i sinoć u duelu sa Seltom u Vigu, dok je dva puta zatresao mrežu Almerije.

Zanimljivo, Belingem je prvi fudbaler Reala koji je započeo svoj boravak na "Santjago Bernabeu" sa barem po jednim pogotkom u uvodne tri utakmice još od 2009. godine i Kristijana Ronalda, a obojica su ih postigli ukupno četiri.

Belingem nije napadač, ali je perfektnim partijama uspeo da unapredi igru Reala, ali i nadomesti odlazak jednog od najboljih centarfora u istoriji "kraljevskog" kluba Karima Benzeme koji je letos postao fudbaler saudijskog Al Itihada.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke