Real se kockao u Pamploni, Osasuna bez kazne za Benzemine promašaje

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 20.04.2022.
23:25
Izvor: Sportske.net

Atletiko predao titulu.

EPA-EFE/Villar Lopez
EPA-EFE/Villar Lopez

Povezane vesti

Fudbaleri Real Madrida načinili su korak bliže osvajanju titule u španskoj Primeri pošto su u meču 33. kola slavili na gostovanju Osasuni u Pamploni 3:1 koji će se pamtiti po čak dva promašena penala Karima Benzeme početkom drugog poluvremena.

Real je u Pamploni poveo u 12. minutu nakon gola Davida Alaba koji je pravovremeno reagovao i pripucao loptu na svoj odbijeni udarac.

Prednosti kraljevskog kluba trajala je svega dva minuta pošto je izjednačenje Osasuni doneo Ante Budimir, koji se odlično snašao i rutinski prosledio loptu u mrežu koji mu je na tacni ostavio Čimi Avila.

Avila je u 27. minutu odlično šutirao, ali je lopta prohujala pored gola Tiba Kurtoe.

Osasuna je u 32. minutu došla do potpunog preokreta zahvaljujući golu Budimira na asistenciju Darka Brašanca, ali je hrvatski napadač bio u nedozvoljenoj poziciji.

Real je ipak u poslednjem minutu prvog poluvremena stigao do novog vođstva, a strelac je bio Marko Asensio koji je zakucao loptu u mrežu pošto je prethodno lopta od udarca Sebaljosa odbila do krila kraljevskog kluba.

Kraj prvog poluvremena ipak je doneo brigu za tim Karla Anćelotija pošto se David Alaba požalio na povredu, pa je mesto ustupio Daniju Karvahalu.

U nastavku igre desila se potpuno neuobičajena stvar, a to je da najbolju golgeter kraljevskog kluba Karim Benzema promaši dva penala.

To se dogodilo u 52. i 57. minutu, Serhio Erera mu je u oba navrata pročitao udarac, ali Osasuna nije uspela da kazni ove promašaje i ostala je bez ijednog boda protiv favorita.

Real je ipak stigao do gola i u drugom poluvremenu pošto je u nadoknadi vremena tačku na meč stadio Lukas Vaskez nakon sjajnog prodora i asistencije Vinisijusa Žuniora.

Real je ovom pobedom pobegao drugoplasiranom Atletiku čak 17 bodova na pet kola pre kraja sezone, pa je crveno-beli tim iz Madrida ostao bez šanse za odbranu titule.

Realu posao još može samo da zakomplikuje Barselona, koja sutra gostuje Real Sosijedadu, a eventualni kiks katalonskog kluba otvorio bi Madriđanima šanse da se krunišu u novog šampiona Španije već do kraja nedelje.

Sa druge strane, Osasuna je ovim porazom prekinula niz od dve pobede, ali je na bezbednoj poziciji i razloga za brigu nema previše.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke