Real se zadovoljio minimalcem u malom madridskom derbiju

Autor: Darko Mitrović
subota 08.10.2022.
22:54
Izvor: Sportske.net

Odluka pala već u uvodnim minutima meča.

EPA-EFE/Rodrigo Jimenez
EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Povezane vesti

Bez Karima Benzeme, Sebaljosa i golmana Kurtoe u sastavu, Real je večeras kao gost savladao ekipu Hetafea sa 1:0 i tako stigao do sedme pobede u prvih osam kola španske Primere.

Kraljevski klub se ovom pobedom izdvojio na vrhu tabele sa 22 boda, tri više od Barselone, ali i utakmicom više, jer Katalonci u nedelju dočekuju Seltu i imaće priliku da se ponovo pridruže najvećem rivalu na liderskoj poziciji.

Što se tiče Hetafea, pretrpeo je peti poraz u sezoni, ostao je na 16. mestu sa sedam bodova, a večeras je u startnoj postavi domaćeg tima zaigrao i srpski reprezentativni štoper Stefan Mitrović, dok je Nemanja Maksimović propustio ovaj duel zbog povrede.

Gol odluke je postignut posle samo tri minuta igre. Gosti su iznudili korner sa leve strane, odlično ga je izveo Luka Modrić, a najviši u skoku pred golom Hetafea bio je štoper Militao.

Tepko da je iko mogao i da pomisli da će to biti i konačan rezultat ovog meča, ali iako je Real do kraja meča uputio gotovo dvadeset šuteva ka protivničkom golu, nije bilo novih pogodaka.

Mogao je Real do drugog gola početkom drugog poluvremena, par šuteva gostuju je izblokirano. Ubrzo i nova velika prilika, igrao se 57. minut meča, Rodrigo je sa leve strane ušao u kazneni prostor, umakao čuvarima i lobovao golmana Soriju, ali je posle VAR provere ovaj gol poništen zbog ofdsajda u kom se nalazio fudbaler Reala.

U samom finišu meča, domaći su pokušali da izvrše pritisak na Realovoj polovini, iznudili su par kornera, ali ništa više od toga.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke