Real siguran pred El Klasiko, Benzema oborio lični rekord

Autor: Aleksandar Golubović
subota 03.04.2021.
18:09
Izvor: Sportske.net

Odbrane Marka Dmitrovića bez efekta.

EPA-EFE/Kiko Huesca
EPA-EFE/Kiko Huesca

Povezane vesti

Fudbaleri Real Madrida opravdali su ulogu favorita protiv slabašnog Eibara slavivši na domaćem terenu 2:0 u meču 29. kola španske Primere.

U meču koji prethodi "paklenoj nedelji" kraljevski klub je ritinski rešio duel protiv tima za koji brani srpski golman Marko Dmitrović.

Real je krenuo silovito od početka, ali se na gol čekalo duže nego što se očekivalo.

Posebno je u prvom delu igre bio raspoložen španski vezista Marko Asensio, koji dugo nije imao sreće da se upiše u strelce.

Najpre je u 21. minutu pogodio prečku iz slobodnog udarca, a već u 37. minutu mu je poništen gol zbog ofsajda.

To je uspeo u 41. minutu kada je na asistenciju Kazemira kroz sredinu izašao sam ispred Dmitrovića i rutinski postigao gol.

Isti fudbaler je već u 52. minutu imao sjajnu priliku, ali mu je Dmitrović ovaj put osujetio lep pokušaj da se drugi put upiše u strelce.

Usledio je period mirnije igre, sve do 71. minuta kada je Kazemiro postigao gol, ali je poništen zbog ofsajda.

Dileme po pitanju pobednika nije bilo kada je u 73. minutu gol postigao Karim Benzema pošto je glavom realizovao izvrstan centaršut Vinisijusa Žuniora.

Francuski napadač je ovim golom oborio lični rekord od kad igra za kraljevski klub upisavši se u strelce na sedmoj uzastopnoj utakmici (postigao devet golova).

Time je omogućio klubu u kojem je više od decenije da u trijumfalnom raspoloženju dočeka predstojeće mečeve protiv Liverpula i Barselone.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke