Real u odbranu titule kreće iz Glazgova, derbi u Parizu!

Autor: Mladen Heleta
utorak 06.09.2022.
13:00
Izvor: Sportske.net

Utakmicama prvog kola u grupama E, F, G i H počinje nova sezona u UEFA Ligi šampiona.

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Titulu brani Real Madrid, koji je do nje prošle sezone stigao na senzacionalan način. Nema sumnje da nas čeka još jedan sjajan ciklus elitnog takmičenja, a prve borbe su već večeras.

Šampion Evrope je deo grupe F, a tu su još RB Lajpcig, Šahtjor i Seltik. Jasno je da je Real apsolutni favorit za prvo mesto, dok će se borba za drugo voditi u dvoje, sa možda malom prednošću za RB Lajpcig, koji ima kvalitetan sastav i koji je pre tri sezone stigao do polufinala Lige šampiona.

Seltik će imati šta da kaže ovde. Za vikend je deklasirao ljutog rivala Glazgov Rendžers sa 4:0, pa pun samopouzdanja večeras dočekuje madridski Real.

Šahtjor je zbog poznate situacije u svojoj zemlji ostao bez stranaca i biće veliko iznenađenje i ako uspe da bude treći i dođe do nokaut faze Lige Evrope.

Tim Karla Anćelotija pretrpeo je značajnu promenu tokom leta. Nema više Kazemira, koji je bio jedan od sinonima za velike uspehe u prošloj deceniji, ali na njegovo mesto je doveden Čuameni, a tu je i supertalentovani Kamavinga, koji je prošle sezone baš u ovom takmičenju pokazao veliki potencijal. Stigao je i Ridiger kao veliko pojačanje u odbrani i uz Benzemu, Modrića, Krosa, Vinisijusa i ostale, Real ponovo želi na krov Evrope. On nije u onom prvom ešalonu favorita za osvajanje, ali je već pokazao koliko može da bude opasan iz drugog plana. U ovoj grupi ne bi smeo da ima problema.  Imaće u prvom kolu vruće gostovanje u Glazgovu, ali će svakako biti u prednosti.

AdmiralBet nudi lepu kvotu od 1.70 na pobedu Reala protiv Seltika.

Šahtjor se suočava sa velikim problemima i ovaj tim više neće biti na brazilski pogon, već isključivo na ukrajinski. Razlog je rat u Ukrajini i zbog toga će ovaj tim domaće mečeve morati da igra u Varšavi.  Večeras gostuje u Lajpcigu i sve osim pobede domaćina biće neočekivan rezultat.

Derbi prve večeri igraće se u sklopu grupe H u Parizu, gde na noge Pari Sen Žermenu dolazi Juventus.

Prvak Francuske je ponovo kandidat za trofej, ali da bi uopšte došao u poziciju da se bori za njega moraće da prvo pobedi sam sebe, a tek onda svoje protivnike. Ekipa u kojoj igraju Mbape, Mesi i Nejmar može sve, a novi trener Kristof Galtije doveden je da uspostavi balans i na početku sezone u Ligi 1 mu dobro ide. Stigli su ozbiljni igrači poput Solera, Vitinje, Renata Sančeza i Fabijana Ruiza, pa Parižani imaju sve što je potrebno za najviši plasman. Juventus još od onog izgubljenog finala od Reala 2017. godine čeka na dobar rezultat u Ligi šampiona, a teži ispit na startu nije mogao da ima. Masimilijano Alegri još nije uspostavio ritam ovom timu i biće velika stvar ako uspe da dođe makar do boda na Parku Prinčeva. Naš Dušan Vlahović će predvoditi napad, nakon što je preskočio poslednji meč protiv Fiorentine u Seriji A, a na terenu bi trebalo da bude i Filip Kostić. Biće zanimljivo pratiti i moguće nastupe Di Marije i Paredesa, koji su nedavno pojačali Juve baš iz Pari Sen Žermena, u kom su označeni kao višak. Di Marija je pod znakom pitanje zbog blaže povrede.

AdmiralBet daje kvotu 1.77 za tip GG na "Parku prinčeva".

Benfika će biti rival Juventusu u borbi za drugo mesto u ovoj grupi, a ona večeras dočekuje Makabi iz Haife, „dželata“ Crvene zvezde. Videli smo koliko Makabi može biti neugodan, ali ovo je već neki drugi nivo i Benfika ne bi smela da kiksne protiv Izraelaca u Lisabonu, ako želi da bude u konkurenciji za osminu finala.

Grupa E nam donosi dva izrazita favorita i dva autsajdera. Favoriti večeras gostuju. Sedmostruki prvak Evrope Milan u Salcburgu, a dvostruki Čelsi u Zagrebu,  gde ga čeka okršaj sa Dinamom.

Milan je šampion Italije, pobedio je Inter u subotu, a već dugo čeka na neki značajan rezultat u Ligi šampiona. Ovo je za početak idealna grupa da se dođe do nokaut faze, a posle ko zna...

Čelsi se muči u Premijer ligi, doživeo je dosta promena u prelaznom roku, ali Dinamo nema ono što je potrebno da bi ga ugrozio.

U grupi G je Mančester siti i biće prvorazredna senzacija ako ne završi kao prvi na tabeli. Tiha patnja svih u ovom klubu je titula prvaka Evrope. Dominacija u Engleskoj je uspostavljena, a od Pepa Gvardiole se očekuje Liga šampiona. Bio je blizu u zadnje dve sezone. Izgubio je finale od Čelsija, a potom je ispao od Reala na neverovatan način u polufinalu. Stigao je Erling Haland, počeo da rešeta mreže i možda je baš on ta karika koja je nedostajala?

Siti večeras gostuje posrnuloj Sevilji, koja je u španskoj La Ligi osvojila samo bod nakon četiri kola. Najgori mogući rival dolazi ekipi Đulena Lopetegija u trenutku kada je u velikoj krizi.

AdmiralBet nudi lepu kvotu od 1.90 na tip 2-2 u Sevilji.

U drugom meču ove grupe Borusija Dortmund dočekuje Kopenhagen. "Milioneri"  dele prvo mesto sa Frajburgom na tabeli Bundeslige nakon pet kola, veoma dobro su ušli u sezonu i od njih se očekuje da iskoriste loše stanje u Sevilji i da steknu prednost u borbi za drugo mesto.

AdmiralBet daje kvotu 2.85 na tip DP1 u Dortmundu.

Kopenhagen je teškom mukom izbacio Trabzonspor u plej-ofu za ulazak u ovo takmičenje, a onda je baš iz prvaka Turske vratio napadača Kornelijusa, koji će biti udarna igla ovog tima. Ipak, ova grupa je jako težak izazov za šampiona Danske i bio bi veliki uspeh za taj tim ako uspe da izbegne poslednje mesto i makar se domogne Lige Evrope na proleće.

Mečevi u Zagrebu i Dortmundu počinju u 18.45 sati, a svi ostali su zakazani za 21 sat.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke