Real zna trenera i spisak transfer poteza u naredna dva leta? Jović ni na mapi...

Autor: Boris Jovanović
subota 22.05.2021.
09:29
Izvor: Sportske.net

Real zbog minusa ne može sve da odradi preko noći...

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Saznaćemo u ponedeljak hoće li Zinedin Zidan ostati na klupi, u ovom trenutku se pronose glasovi da je to malo verovatno. Francuz čeka rasplet, mada se priča da bi i ako osvoji titulu mogao da ode iz kluba i da to nije vezano za trofeje već gubitak motiva.

U slučaju da napusti treći put Bernabeu (jednom je učinio kao igrač, jednom kao trener), klub će se po svemu sudeći okrenuti Maksu Alegriju. Preovladava mišljenje da je Italijan sigurno rešenje, da sprovede, ne revoluciju, već evoluciju, pošto leto neće biti toliko uzbudljivo, ako što mnogi očekuju.

Razlog je novac.

Naime, Real je u minusu od 300 miliona u odnosu na projektovane prihode i to će sprečiti revoluciju. Stiže Alaba, klub će napustiti Ramos, ne menja budžet za plate, Austrijanac će zarađivati koliko i kapiten koji je na izlaznim vratima. Real planira da promoviše dva Raulova igrača iz Kastilje, Miguela Gutijereza i Antonija Blanka. Prvi je levi bek koji bi trebalo da zauzme Marselovu poziciju, drugi vezista, što verovatno znači da od dolaska Kamavinge nema ništa. Možda će Real sačekati da Francuzi istekne ugovor 2022. i da ga tada dovede.

Jedina prava meta je Mbape, on bi bio kamen temeljac novog tima za ovu deceniju, prvi cilj je postignut, ako PSŽ ne želi da proda, Mbape ne produži ugovor, za nekih godinu dana igraće u "belom". Što se Halanda tiče, Perez ima čvrsto obećanje Corka da Dortmund neće prodavati Norvežanina, po ceni od 75 miliona narednog leta moći će da ga priušte. Sa pozajmice će se vratiti Odegard u koga klub veruje, a mnogo duža će biti lista odlazaka. 

Uz Marsela i Ramosa, klub bi od veterana mogao da napusti Modrić, mada to nije sigurno. Čeka se situacija oko Varana koga hoće Junajted, a slušaće ponude i za Asensija i Azara, mada kakvo je tržište od toga nema ništa. 

Koga ne žele u klubu?

Bejla, Jovića, Sebaljosa, Iska, to je spisak igrača koje će navodno na sve načine sprečiti da ostanu. Velšanin ima ugovor još godinu dana, ostali na duže vreme, treba im naći klub, neće biti lako s obzirom na sume koje zarađuju. 

Isko zarađuje 6.7 miliona, Jović 5, Asensio 4.4, Marselo 9.5, Odriozola 3.5, Varan oko 6, Azar 14.5 on je najpaćeniji zajedno sa Bejlom. Dakle, ako uspeju u planu, mogli bi značajno da smanje troškove, spreme prostor u budžetu za Mbapea, Halanda, možda i Pogbu, kao i još jednog štopera, alko ode Varan. Ali, za sve to nije dovoljno ovo leto, već dva velika prelazna roka u kojima bi postepeno bio promenjen tim.

I Alegri je pravi čovek za tranziciju, ima dosta iskustva, klupski je čovek u smislu da nikada ne ide protiv poslodavaca za razliku od recimo Kontea, pa bi on postepeno u naredne dve sezone na koliko bi dobio ugovor mogao da glavni u čitavoj operaciji postepenog podmlađivanja ekipe. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke