Realov preokret, Ronaldov golgeterski post i - Kazemirova golčina za TV špice!

Autor: Darko Mitrović
sreda 15.02.2017.
22:36
Izvor: Sportske.net

Iako je Napoli rano poveo, Real uspeo da stekne sasvim solidnu prednost pred revanš u Italiji. Trijumf Madriđana mogao da bude još ubedljiviji. Kazemirova golčina obeležila veče na ''Bernabeu''.

EPA/JUANJO MARTIN
EPA/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Madridski Real nije dozvolio iznenađenje večeras na svom  ''Santijago Bernabeu'', u prvom meču osmine finala Lige šampiona. Ekipa Zinedina Zidana je savladala Napoli sa 3:1, u meču koji je mogao da bude još bogatiji golovima.

Real je već posle 20 sekundi igre imao sjajnu priliku, posle centaršuta sa leve strane. Snažno je šutirao sa nekih 12 metara, ali je Reina instinktivno reagovao i zaustavio taj udarac.

Imao je domaći tim inicijativu u narednim minutima i dok smo očekivali još šansi pred golom Napolija, usledio je pravi šok za navijače Reala na drugoj strani. Sve se iznenada dogodilo, Hamšik je sa centra igrališta lepo proigrao Lorenca Insinjea, ovaj je umakao svojim čuvarima i sa tridesetak metara, majstorskim udarcem, iznenadio istrčalog Kejlora Navasa - 0:1!

Tu golčinu pogledajte OVDE.

Ali, vođstvo Napolija nije dugo trajalo, u 19. minutu Real uspeva da izjednači!

Karvahal je iskosa sa desne strane prelepo, spoljnim delom stopala, centrirao na drugu stativu, a tamo je najviši u skoku bio Karim Benzema, koji udarcem glavom šalje loptu u mrežu - 1:1.

Benzemin gol OVDE.

Usledilo je nekoliko minuta zatišja, a onda kreće novi pritisak Madriđana. Prvo je Modrić sjajno proigrao Ronalda u kaznenom prostoru gostiju, Portugalac je gađao pod prečku, ali je loptu poslao visoko iznad nje, na tribine.

Ipak, napadi Reala nisu prestajali, ređali su se pokušaji domaćih, korneri, ali su Napolitanci uspevali da se odbrane. U 32. minutu dobar napad Napolija posle dužeg perioda, akcija je tekla po desnoj strani, a završio ju je Marek Hamšik, udarcem pored gola.

Do kraja prvog poluvremena beležimo i veliku priliku za Benzemu, koju mu je sa desne dstrane pripremio Ronaldo, Reina je već bio savladan, ali je stativa spasila Napolitance.

A ako su gosti tada imali sreće, početkom drugog poluvremena im ništa nije pomoglo da zaustave atake Madriđana. Real je furiozno ušao u drugo poluvreme i već za deset minuta igre u nastavku postigao još dva prelepa gola.

Možete da ih pogledate OVDE.

Igrao se 49. minut meča, Ronaldo je još jednom odlično centrirao sa desne strane, ovoga puta je uputio povratnu loptu na ivicu kaznenog prostora, a tu se nalazio Toni Kros, koji snažnim udarcem šalje loptu u mrežu, za preokret Reala - 2:1!

Samo pet minuta kasnije, najlepši trenutak utakmice! Real je ponovo vršio veliki pritisak pred golom gostiju, a ovoga puta je Kazemiro prelepim volej udarcem zahvatio jednu odbijenu loptu iz kaznenmog prostora Napolija i poslao je u desnu stranu Reininog gola - 3:1! Golman Napolija je paradom samo još više ulepšao ovu majstoriju!

Ipak, nisu ni gosti bili bez šansi u drugom poluvremenu. Najbolju je propustio Dris Mertens u 68. minutu, a trinaest minuta kasnije, Kaljehon je zatresao mrežu Reala, posle lepe akcije Napolitanaca, ali gol nije priznat zbog ofsajd pozicije...

Na drugoj strani, Real je mogao do znatno ubedljivije pobede. Lepe prilike su propustili i Rodrigez, pa Ronaldo još jednom kao i u prvom poluvremenu, kada je šutirao visoko iznad prečke, ali i Marselo na ulasku u finiš meča.

Ostalo je 3:1, rezultat koji i jednima i drugima daje nadu pred revanš, ali naravno, Realove šanse su znatno veće.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

87 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Manchester is Red
Thursday, 16.02.2017
09:44

Nikada nisam voleo Real kao klub, ali su najuravnoteženija ekipa na svetu, po mom mišljenju. Od golmana do napadača su na svakoj poziciji zastrašujuće jaki. Karvahal i Marselo... Nemam reči, definicije modernih bekova. Na tim pozicijama jedino Bajern može da im parira. Tvrdi favoriti, biće iznenađenje ako neko od dve pomenute ekipe ne osvoji takmičenje.

avatar
Blek stena
Thursday, 16.02.2017
02:23

Da se Benzema može sastaviti kao što nemože bilo bi još ubedljivije.Ali i ovako pomeni prolaz se nedovodi u pitanje.Jer samo dve do tri ekipe trenutno realu mogu parirati.Za sledeću sez doveo bi Lukakua jer pomeni zaslužuje šansu u vrhunskoj ekipi pa šta mu bog da.

avatar
MSSZRMK
Thursday, 16.02.2017
15:13

Sjajna odluka Lukaku ali nije ni Morata los kao ni Mariano koji ne dobija sansu ali zna i trudi se,cekam kada ce eksplodirati steta sto nije otisao na pozajmicu do kraja sezone.

avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 16.02.2017
02:04

Pa jel iko veruje u prolaz Napolija sem po kojeg njihovog navijaca i simketa? Kakav crni Napoli,Arsenal i ostale kupuefa ekipe! Veca je sansa da Barsa bez veznog reda dobije 5:0 PSG nego Napoli da prodje dalje!

avatar
Thursday, 16.02.2017
01:53

Odlična utakmica.Od trećeg gola Reala sam očekivao a će napuniti Napoli,ali su od 53. minuta jednostavno stali.Sve u svemu ja sam prezadovoljan igrom.

avatar
Dejan Marinkovic
Thursday, 16.02.2017
01:50

Igraju bre napadacki fudbal,imaju klupu i nikad neodustaju to cenim,a ne mi to jest Barca i ako smatram da su enrike i zidan isti djavo.

avatar
MSSZRMK
Thursday, 16.02.2017
01:11

Realizacija Real slaba moglo je vise biti Benzema promasuje sve zivo.nZadovoljan sam.

avatar
Navijac Zvezde????⚪
Thursday, 16.02.2017
00:58

Real bolji, ali dobra utakmica. Svidela mi se igra Reala, pogotovu to sto je pustio od pocetka Rodrigeza.

avatar
Nine
Thursday, 16.02.2017
00:41

Real ima najbolji vezni red na svetu i to je to. A i levi i desni bek se ne dovode u pitanje, ne treba biti skroman. Jedini bolji desni bek od Karvahala je Beljerin. :)

avatar
Los Vikingos
Thursday, 16.02.2017
01:00

Beljerin treba jos hleba da jede da stigne Carvajala

avatar
MSSZRMK
Thursday, 16.02.2017
01:09

Od Karvahal nema boljeg beka.

avatar
Luka Modric
Thursday, 16.02.2017
00:24

Ma odlicno odigrano..jos sad kad dode bale tjt..nema nam kraja

avatar
covjek10
Thursday, 16.02.2017
00:24

Ghoulam je strasan fudbaler

avatar
Benz9
Thursday, 16.02.2017
00:19

Odlična utakmica, Napoli me iznenadio ofanzivnim pristupom nisam mislio da će biti povučeniji...Kasemiro masina lik ima snage za trojicu i polako ali sigurno izrasta u najboljeg zadnjeg veznog...Karvahal odličan ,on i Danilo razlika nebo i zemlja... Ronaldo po svom malo hocu,malo necu ali ipak dobar nije trudio puno lopti valjda je shvatio da ga ne ide i da mora malo popustiti...

avatar
Thursday, 16.02.2017
00:12

sta prica ovaj simke ronaldo maestralan

avatar
BenkovackiManitas31*
Thursday, 16.02.2017
00:11

Real mnogo dobar, svidja mi se ta tvrda, agresivna, brza igra vise od tike take. Ne razumem zasto ovoliko negativnih stvari od Benzemi, on je top napadac ali nije u formi sta je sasvim razumljivo i navijaci moraju da imaju razumevanja. Sigurno da Zidan zna zasto Benzema ima prioritet u odnosu na Moratu

avatar
MSSZRMK
Thursday, 16.02.2017
01:31

Svi znaju jer je francuz Benzema nije u formi vec 3 godine najmanje.

avatar
Thursday, 16.02.2017
01:42

ima prednost jer je francuz, i so tje celav. Pa gledaj Moratinu kretnju, u odbrani u napadu, ponuidi se, povuce loptu, za 8 minuta je poakzao da moz enesto, Benemu je pogodial lopta u galvu i zavrsial u golu a on je 4 zicera omasio, i imao jedno dodavanje na mecu. I to e bio pas unazad za Ronalda.

avatar
Thursday, 16.02.2017
00:06

pa normalno ne moze specialist in failure da nadigra don karla a realu svaka cast , bravo ronaldo (najbolji asistent u LS ) bravo benz ,kros i svakako kazemiro .

avatar
Thursday, 16.02.2017
00:05

Да је Наполију неко ово понудио пре меча они би рекли ок! Реал је био прилично бољи ривал, Наполи је показао зубе, претио из контре, далеко су били од безазленог ривала... очекујем паклен реванш!

avatar
Go Hard or Go Home
Thursday, 16.02.2017
00:00

Predobri Real, predobri Ronaldo, preporodjeni Hames, sjajna igra, totalni fudbal.

avatar
Nikolaus
Wednesday, 15.02.2017
23:58

Realova snaga nisu Bejl,Ronaldo i slicni vec Marselo,Karvahal,Modric,Kros..Kakve samo bekove ima Real..strasnoo

avatar
amigo999
Thursday, 16.02.2017
10:10

Real ima sve. Real, Bajern ili Juventus osvaja LS.

avatar
Nikolaus
Thursday, 16.02.2017
15:07

Mislim da Juve nece moci da im parira..Bajernu u prilog ide trener,Realu u prilog nesto kvalitetniji vezni red..

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Wednesday, 15.02.2017
23:55

odlicna utakmica...lose pocelo za real jednostavno gol je greska kejlora navasa taj gol moze znaciti napoliju u revansu mada bih ja revans proglasio cistim odradjivanjem posla tesko da napoli moze nesto da uradi jer jednostavno nemaju iskustva u ovakvim mecevima...real je trebao da postigne jos neki gol i trebali su da iskoriste sanse marselo i rodrigez jer ono nije smelo da se promasi...kazemiro postigao golcinu,izdominirao na sredini terena prekinuo dosta napada napolija,razbija kako igra a nije nikakva zvezda nije skupoceno pojacanje...kros dao veoma lep gol i sjajna asistencija ronalda koji je prosao kulibalija

avatar
zeks
Wednesday, 15.02.2017
23:51

Napoli se pogresno postavio posle iznenadjujuce rane prednosti.Trebali su nastaviti ofanzivno,ovako je samo bilo pitanje vremena kad ce primiti par golova.Real ide dalje 99%,Napoli ce morati ofanzivno a to ce ostaviti dosta prostora za kontre.Sjajan gol Kazemira,sve pohvale.

avatar
MSSZRMK
Thursday, 16.02.2017
01:32

Jos se vraca Bejl.

avatar
doc
Wednesday, 15.02.2017
23:51

Evo nas poslije utakmica,volio bih da procitate moj komentar i prognozu za obje utakmice koje sam dao prije pocetka na vijest sa sajta u najavi sa sastavima. Fino sam napisao da ce ih Real pregaziti i dobiti sa najmanje 2 razlike a svi koji ste gledali utakmicu vidjeli ste da je moglo biti i mnogo ubedljivije,tako da mi nisu jasni cak i neki vatreni navijacinReala ovdje sa sajta koji su sumnjali u pobjedu Reala,sto se tice bajerna i tu sam fino napisao da onakav arsenal sa kokelanom,ivobijem,dzakom i slicnima nema sto da trazi protiv bajerna i sve osim ubedljive pobjede bajerna bilo iznenadjenje sto se ispostavilo kao tacno.volio bih da nam ovo bude praksa u buduce da prije utakmice dajemo prognoze a ne poslije da se pravimo pametni pa da vidimo ko se stvarno razumije u fudbal a ko mlati praznu slamu,pozdrav svima

avatar
Invictus
Wednesday, 15.02.2017
23:50

Realno gledano, moglo je da bude i ubedljivije, fantastican gol Kazemira, Navas solidan, osim greske kod gola Insigne-a, imao jos par dobrih intervencija, Ronalda nece gol, imao je asistenciju, mogao da upise i drugu da je Marselo bio malo precizniji, Napoli dosao da se brani, tek su malo pred kraj poceli da napadaju, sve u svemu, Real mnogo bolji, ostaje da se u revansu rutinski zavrsi posao..

avatar
P. S.
Wednesday, 15.02.2017
23:50

Strašan Napoli, izuzetan, kako je ovde i bilo najavljeno u komentarima, posle Reala najjači u Evropi itd., ali... ali je naleteo na još jače od sebe, brutalnu ekipu Reala koja igra fantastičan fudbal... :D

avatar
Chelseaaaaa
Thursday, 16.02.2017
01:36
avatar
<<<erez la cabeza>>>
Wednesday, 15.02.2017
23:48

Napoli opasnu kontru ima...ali realno imali su vise srece nego pameti...pet su mogli jos primiti...ali,benzema dzabe gol i dobro kretanje kada 1000 zicera ima i onda nistaaaaa...sto pre prodati... 3-1 sem majstorije insignea i suta mertensa nista.. Duplo golo...kulibali solidan,vredi ga kupiti...ovamo...cassimero odličan, kiki sve pohvale,tako se igra za tim...bravoooo....rutinski real u revansu

avatar
INTERnacionalist
Wednesday, 15.02.2017
23:46

..dobra utakmica,moglo je bit jos golova na obije strane! Kulubali bolje da nije igrao,moglu su ga prodat za fine pare,posle ove utakmice tesko..

avatar
Brat Rodrigoo
Wednesday, 15.02.2017
23:51

Albiol 3 puta bio gori.

avatar
myspace
Thursday, 16.02.2017
00:00

Kulubali nije bio los Albiol je bio ocajan bukvalno je asistirao Kazemiru. Zielinski isto los trebao Sari je trebao mnogo ranije da izvrsi izmene. Dobar mec, verujem da ce revans da bude mnogo bolji.

avatar
El Capitan
Wednesday, 15.02.2017
23:46

Dobra igra, zadovoljan sam. Više sigurna nego spektakularna, ali tako Zidan voli da igra. Nakon primljenog gola, probudili su se odmah što je pozitivno. Kazemiro je odigrao sjajan meč, Benzema je bio pogubljen, da je iskoristio šanse moglo je ovo da bude dosta ubjedljivije. Dosta nam je pomagala i odbrana Napoija, kao da je nije bilo, nisam očekivao da će biti ovako loši. Sve u svemu zadovoljan sam, volio bih finale sa Bajernom, mada se najviše plašim Juventusa. Hala Madrid!

avatar
Nikolaus
Wednesday, 15.02.2017
23:49

Mislim da Juve ove godine nije dovoljno dobar,potajno se pribojavam PSG-a..

avatar
El Capitan
Thursday, 16.02.2017
01:46

O da, i PSG-a definitivno. Juventus nam je uvijek rak-rana, kad god ih izbjegnemo sretan sam. Kakvi god da su bilo kada, uvijek igraju super protiv Reala..

avatar
Wednesday, 15.02.2017
23:44

Mažić dobija ocenu 10 od Koline! Fantastično je odsudio večeras! (opet neće da mi upiše komentar tamo gde treba - dokle više?)

avatar
SERBON
Wednesday, 15.02.2017
23:42

Dobar Real večeras!

avatar
Wednesday, 15.02.2017
23:42

Nadigrali smo Napoli u svim segmentima, odlican partija svih sem Benzema koji me je iznenadio golom, ali ne i sa 4 promasene sanse, i nijednim uspesnim dodavanjem. Ronadlo one dva suta ne znam kako je uopste i pokusao da sutne, uzasni pokusji, ali sem toga vrhunski je igrao, odlican prodog kog gola Krosa. Kasemiro bomba. razbili smo po krilima, i sa ovanzivom Bekova koliko su amo Karvahal i Moarselo odlicni u napadu. Navasu oprastam gresku kod goal desava se, ali jos nije sve reseno, ovako mora i u revansu. Propusteno dosta sani, mad i Metens je mogao da ns unakazi smao da jebi skoncentrisaniji u zavrsnici. I na rakju slozio bih se sa komentatorom Sky sporta, nekako pravagnuo je kvalitet igraca Mardida.

avatar
puza91
Thursday, 16.02.2017
01:08

Kakve 4 promasane sanse? Ako mislis na sanse iz prvog poluvremena 1 min odlican sut karima,dobra odbrana,zatim daje go za 1:1 ,51 u ligi prvaka,citaj 5 najbolji strijelac Lp,samo mesi i ronaldo dali vise od danasnjih napadaca,zatim ona polusansa glavom iz nemoguce misije,a pred kraj poluvremena stativa bila saveznik,uradio je sto bi i svako..losa dodavanja,a ronaldu,a s modricem,pa finta..pozz..gledaj fudbal malo drugacije

avatar
MSSZRMK
Thursday, 16.02.2017
15:08

Treba ga prodati i cao Morata i Mariano su tu mozda Auba dodje.Ne mogu ga vise gledati.

avatar
Thursday, 16.02.2017
01:46

tebra los je BEnzema, niej u formi, sot en bi bio problem da se konstantno en forsira. Zato em i nervira vis eno sot je bio losiji. ALi opet covek je omasio sanse. A nije nijednustvorio.

avatar
MSSZRMK
Thursday, 16.02.2017
01:34

4 prve prilike je on imao to promasaji uglavnom.

avatar
Messi plati porez :D
Wednesday, 15.02.2017
23:41

Ronaldo je postao najbolji asistent u povjesti UCL

avatar
S-I-M-K-E_
Wednesday, 15.02.2017
23:40

Kristijano Ronaldo,kao sto sam mnogo puta rekao,rodjen je pod srecnom zvijezdom...Lik je u 80% utakmica najgori igrac Reala ali sve za njega odradjuju saigraci i tako mu donese pobjede i trofeje.Tako je stanje u poslednje 2-3 godine.

avatar
Steffi bot +50
Wednesday, 15.02.2017
23:50

Po čemu najgori uradio duplo više nego messi sinoc,poslao po burek Kulibalija,Rabio je pojeo prevaru veka Messija.

avatar
Nikolaus
Wednesday, 15.02.2017
23:50

Mesi sinoć izgleda nije imao sreće.Treba i saigrace imati.Trenutno Real je po igračkom kadru klasa iznad Barselone.

avatar
No ®ules
Wednesday, 15.02.2017
23:39

Najveca snaga Reala je odbrana, to sam i ranije pisao. Napoli odigrao amaterski, zbunjeno, sa puno gresaka i nepovezano. Zasluzena pobjeda, Real je ipak za klasu bolji tim.

avatar
Hala Madrid RM
Wednesday, 15.02.2017
23:39

Najbolja igra do sada u ovoj sezoni. Moglo je da bude i vise od 2 razlike. Sada se skoncentrisati na La Ligu. A u uzvratu odigrati isto ovako i nema Napoli sta da trazi. Casemiro igrac utakmice. James odlican 💪👌 HalaMadrid❤

avatar
Steffi bot +50
Wednesday, 15.02.2017
23:39

Tako igra najbolja ekipa na planeti! Kazemiro maestralan,Ronaldo takođe odličan bez gola ali je poslao po burek Kulibalija i asistirao Krosu prolazimo :D

avatar
Elliott Roger
Thursday, 16.02.2017
00:05

U neosvajanju prvenstva najbolji.

avatar
Steffi bot +50
Thursday, 16.02.2017
01:50

Junajted je upravo to,lepo si rekao.

avatar
Don Carlo
Wednesday, 15.02.2017
23:38

igrali koliko nam treba

avatar
Maestro-Sic-Chelsea
Wednesday, 15.02.2017
23:37
avatar
zoran zoran
Thursday, 16.02.2017
00:09

Šta ti znaš:D

avatar
CgRm4
Wednesday, 15.02.2017
23:37

Simke,kako prodje na tiket?

avatar
Galaktikos
Thursday, 16.02.2017
00:03

Nisu ga pustili da uplati ipak je 13 godine,,morace jos malo da saceka :DD

avatar
Thursday, 16.02.2017
02:22

Nije ni uplatio,bio kod kardiologa zbog havarije od sinoc :D