Realova dva lica, strepnja u Madridu i mrvice za Jovića!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 14.09.2019.
14:55
Izvor: Sportske.net

Dva potpuno različita izdanja Madriđana, na kraju Kurtoa spasio pobedu, 3:2 za Real.

EPA-EFE/Rodrigo Jimenez
EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Povezane vesti

Utakmica moranja za Real u kišnom Madridu, Zidan je ostavio sva pojačanja na klupi, praktično u odnosu na prošlu sezonu novo lice je bio povratnik Džejms Rodrigez. Vinisijus od prvog minuta, za Luku Jovića i Azata klupa.

U prvih desetak minuta videli smo pokušaj Benzeme, ali i dobru šansu za Levante. Morales nije zahvatio loptu posle greške Ramosa inače bi gosti poveli.

Ali, kako je prolazilo vreme, ofanziva Reala, stegli su obruč, pokušavao je Benzema, pa je onda golman gostiju Aitor Fernandez spasao siguran gol. Pre toga je i Kros imao pokušaj, činilo se da je gol pitanje vremena.

To se i desilo, ponovo je pobegao Benzema, njegov treći gol u prvenstvu, poklonio se posle centaršuta Karvahala. To je bio početak kraja za Levante, Benzema je posle pet minuta bio opet strelac, Roćina je izgubio loptu, Rodrigez uposlio Francuza koji je daleko najbolji igrač Reala ove sezone.

Do odlaska na odmor je sve rešeno, ovoga puta, akcija kao po koncu, Benzema, Vaskez, Vinisijus je uposlio Kazemira koji je završio najlakši deo posla, 3:0 i činilo se da su bodovi su obezbeđeni već u prvom delu.

Međutim na startu drugog dela, uzvraćaju gosti, igrač Reala na pozajmici u Levanteu, Borha Majoral je pobegao čuvarima, Klerk je dobro probio po boku, 3:1.

Posle sat vremena, konačno Azar pred navijačima Reala, ušli su on i Militao, umesto Ramosa i Kazemira. Vinisijusu je posle gledanja VAR tehnologije poništen gol, a Brazilac je imao još jednu priliku, ali nije uspeo da savlada Aitora.

A onda novi šok, posle kornera, bilijar u kaznenom prostoru Reala, Melero pogađa mrežu, 3:2. Levante je dva puta šutnuo u okvir gola i oba puta savladao Kurtou.

Nervoznih poslednjih 15 minuta na Bernabeu.

U poslednjih desetak minuta šansa za Jovića, "Bernabeu" je Benzemu ispratio ovacijama.

Do kraja, Real je čuvao loptu, ali ih je spašavao Kurtoa. U nadoknadi Kurtoa brani udarac glavom Veza i uspeva da sačuva pobedu koja će zbog drugog poluvremena itekako brinuti Zidana.

Ovo je druga pobeda Reala, imaju osam bodova, drugi su, ali vodeći Atletiko ima bod više i utakmicu manje.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ViniciusJR
Saturday, 14.09.2019
16:32

Naprijed, posebno sad sa Hazardom i moze se dosta dobrih stvari odraditi. Ali odbrana je kriminal, svi im daju po 2 gola. Bekovi lagano ispadaju, stoperi cesto lose postavljeni. Na sve to, danas Zidan izbacuje Kazemira da bi ubacio Hazarda, zamalo da mu se obije o glavu. Lukas Vaskez mu uopste nije koristan, on kao nesto trci, vraca se skroz nazad, ali cesto nesiguran u prijemu, dodadvanju, na svojoj polovini, a naprijed nista konkretno. Hames danas odigrao dobar mec, malo se nekad "bije" sa onom loptom, ali bas zapinje, ubacuje se naprijed, ima dobar pregled igre. U svakom slucaju, Vinicius-Benzema-Hazard moze dobro da izgleda u nastavku sezone, ali je odbrana totalno losa. Jovicu treba vremena, ali cini mi se da premalo "zapinje" kad ulazi, djeluje nonsalantno na terenu, za mladog igraca koji treba da se izbori za minutazu na tom nivou, nije to bas dobro. Ali vjerujem da ce se promijeniti sve kad probije led.

avatar
Dimebag Darrell
Saturday, 14.09.2019
16:06

James jenl top pojačanje za Real.

avatar
Tata Messi
Saturday, 14.09.2019
15:39

Kurtua i clean sheet ne idu u istu recenicu

avatar
real4ever
Saturday, 14.09.2019
15:02

Treba pitati one u VAR sobi kako je moguće da se onakav gol Levantea prizna iz ociglednog faula u napadu? Povlačenje za ruku iz aviona se vidi. Srećom nije uticalo na bodove, a da jeste, siguran sam da bi se oglasili u Realu povodom toga. Ramos za penzije, igrač mu bježi na tri metra. Direktan krivac za gol, osim toga, odlična igra Reala, pogotovo u napadu. Hames je bio od najboljih ako ne i najbolji. Vinisijus isto. Važna su 3 boda ali mora odbrana mnogo bolje.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Saturday, 14.09.2019
15:01

Prvo poluvreme fantazija od igre,u svakoj akciji je ucestvovao veliki broj igraca i nije bilo sebicnosti...u drugom poluvremenu potpuno druga slika,preterano su kombinovali i zeleli da se usetaju u gol...Benzema je na svom vrhuncu trenutno,Hazard konacno zaigrao nakon dugog odsustva i nadam se da ce polako dizati formu,Hames stvarno odlican...Kurtoina prva odbrana na mecu u 92.minutu...

avatar
GoHardV3
Saturday, 14.09.2019
15:01

Nisam ocekivao da Jovic zaigra jer je Zidan rekao da je "rovit" ali eto ipak zaigrao. Napad, perfekcija, zbog toga se Real gleda. Odbrana? Trudi se Karvahal ali jednostavno ne moze i napad i odbrana, Zidan igra bukvalno sa 4 krila i bez Kazemira nemoguce je da se odbrane od kontri.