Realu "Madrilenjo" i "+13" - Vinisijus je naoštrio krila grabljivice, Jovićev potez doneo gol!

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 12.12.2021.
22:56
Izvor: Sportske.net

Konkretniji i organizovaniji Real hita ka tituli koju bi da otmu od gradskog rivala.

EPA-EFE/Ballesteros
EPA-EFE/Ballesteros

Povezane vesti

Fudbaleri Real Madrida savaldali su Atletiko Madrid na "Santjago Bernabeuu" sa 2:0 (1:0) u gradskom derbiju 17. kolu La lige.

Bio je to 279. "Madrilenjo" i 143. pobeda "kraljevskog kluba" zahvaljujući golovima koje saigračima na tacnu stavio ponajbolji igrač Reala Vinisijus Žunior.

Blistavu sezonu ima Brazilac, a da će namučiti i odbranu Atletika prikazao je već u uvodnom delu utakmice. Igrao se 15. minut kada je centrirao sa desnog krila i pronašao Karima Benzemu koji situacije kada je licem okrenut golu surovo kažnjava. Lopta mu je pala pravo na nogu, bio je potpuno sam na 12 m i šanse za Oblaka nije bilo.

Trebalo bi istaći da je Vinisijusov presing na centru omogućio Realu da dođe do poseda iz kojeg je proizašao pogodak. Mateu Lahoz je neretko bio u prvom planu zbog priče sa igračima oba tabora, bilo je i nekoliko čudnih odluka, ali ništa što bi uticalo na krajnji ishod meča.

Posle 45 minuta, Karim Benzema je ostao u svlačionici, a priliku je dobio srpski napadač Luka Jović. I, ponovo je uspeo da je iskoristi, ali ne direktnim učinkom. On je uradio veliki posao pre pogotka Marka Asensija u 57. minutu kada je prihvatio pas, "okrenuo" Kondogbiju i odložio loptu na levo krilo za Vinisijusa odakle je stigla asistencija za španskog fudbalera.

Atletiko je imao svoje šanse na ovoj utakmici. Kunja i Feliks su testirali u nekoliko navrata Tiboa Kurtou, ali je Belgijanac bio raspoložen. 

Real Madrid se tako distancirao u odnosu na gradskog rivala, koji je, objektivno gledano, najveći konkurent za titulu prvaka. Uz dužno poštovanje Sevilji, pitanje je koliko Andalužani mogu da ugroze "los blankose".

Uz utakmicu više, Real ima 13 poena prednosti u odnosu na Atletiko, a osam u odnosu na Sevilju, uz, takođe, meč viška.


Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke