Reči čoveka koji je trenirao obojicu: "Vlahović je bolji od Dibale"

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 07.06.2021.
10:40
Izvor: Sportske.net

Srbin na skeneru bivšeg trenera.

EPA-EFE/Claudio Giovannini
EPA-EFE/Claudio Giovannini

Povezane vesti

Doskorašnji trener Fiorentine Đuzepe Jakini u hvalospevima je govorio o srpskom fudbaleru Dušanu Vlahoviću, koji je u užem izboru za napadača Juventusa.

Interesantno je da je Jakini u karijeri trenirao i krilo "stare dame" Paola Dibalu, ali i prvog kandidata za špic doskorašnjeg šampiona Maura Ikardija.

Prema njegovom mišljenju, Vlahović je kadar za Juventus.

"Dušan je spreman za Juventus, ali želim da dodam jednu važnu stvar. Voleo bih da podelim zasluge za njegov napredak sa dvojicom kolega - Montelom i Prandelijem", počeo je intervju doskorašnji trener Fiorentine.

Zatim je krenuo u hvalospeve na račun reprezentativca Srbije i bivšeg napadača Partizana.

"Dušan ima tehniku, ličnost i snagu timskog igrača. Da li će preći u Juventus, Real Madrid ili Mančester junajted, nije na meni da kažem. Posle Halanda, reč je o najboljeg igraču iz klase 2000. godišta. Zbog toga me ne bi iznenadio njegov transfer u Juventus, ali ni da ostane u Fiorentini. Komiso je veoma vezan za njega. Nije na meni na pričam o tome gde će igrati, to je posao menadžera, a ja mogu da garantujem nešto drugo", rekao je čovek koji je u dva navrata ove sezone sedeo na klupi Viole.

Prisetio se vremena provedenog u Palermu gde je trenirao Paola Dibalu i uporedio Argentinca iz tog perioda sa današnjim Vlahovićem.

"Uprkos tome što je reč o različitim igračima, Vlahović je "gladniji" i ambiciozniji nego što je to bio Dibala dok sam ga trenirao na Siciliji. Dibala je bio predodređen, a takav je i Vlahović", rekao je Jakini.

Kao iz topa je izgovorio da ga Vlahović podseća na Bobu Vijerija.

"Leva noga, dobra građa, odlična kontrola lopte, šut, tehnika i dubinski napad. I poput Vijerija, Vlahović je golgeter", rekao je Jakini.

Novinare je zanimalo da li mogu Dibala i Vlahović u istom timu.

"Obojica su levonogi. Ali ponavljam, imati takve napadače...Igrači poput Dušana i Paola uvek mogu da igraju zajedno. Zajedno mogu da postignu mnogo. Dibala nije imao sreće prethodne sezone, ali njegov talenat se ne dovodi u pitanje. Reč je o šampionu koji se godinama unazad dokazao pored takvih veličina u Juventusu", zaključio je Jakini.

Pitanje je samo da li ćemo gledati Dibalu naredne sezone u Juventusu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke