Reči koje bole naviječe, Inijesta utučen zbog Mesija

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 10.08.2021.
18:19
Izvor: Sportske.net

Javio se iz Japana.

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Nekadašnji fudbaler Barselone Andres Inijesta teško je podneo odlazak bivšeg saigrača iz Barselone Lionela Mesija, koji će karijeru nastaviti u Pariz Sen Žermenu.

Jedan od najboljih vezista u istoriji fudbala saznao je za Mesijev odlazak iz Japana, gde od 2018. godine nastupa za Visel Kobe.

Prva reakcija u intervjuu za AFP bila je prilično jezgrovita, ali i bolna za sve koji vodel katalonski klub.

"Bolno je videti ga u nekom drugom dresu. Posle svih ovih godina, Mesi je oličenje Barselone", rekao je Inijesta. 

Dodao je da nije upućen u detalje rastanka kluba u kom se proslavio i Mesija, ali da će Barseloni biti potrebno dosta vremena da se oporavi od transfera.

"Ponekad okolnosti tako žele. On je bio sve. To je fudbaler koji je bio iznad tima. Nikad nisam video igrača poput njega niti mislim da ću ikada u budućnosti sresti sličnog. Proći će mnogo vremena dok neko uradi ono što je on uspeo", istakao je Inijesta uz traćak optimizma za kraj razgovora oličenom u uverenju da će Barselona nastaviti da bude u vrhu evropskog fudbala, čak i bez Mesija.

Posle razgovoru o Mesiju, prešao je na ličnu priču i naznaci da bi na leto 2023. godine mogao da se penzioniše.

"Imam ugovor do tada i mislim da će mi biti poslednji. Vreme je na mojoj strani. Isto kao kada sam procenio da nisam više za Barselonu, tako ću u jednom momentu i ovde reči da je dosta."

Mogući povratak u Barselonu?

"Igrao sam tamo fudbaler, ne znam šta nosi dan. Da li ću biti trener, sportski direktor ili nešto treće. Ukoliko me budu želeli, doći ću, Barselona je moja kuća", rekao je legendarni fudbaler.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke